Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
18.06.2015. u 08:46
Uređeno: 24.06.2015. u 09:41
VISOKI GOSTI NA DANIMA OPĆINE 2015.

Visoki gosti Vlade i Hrvatskog sabora nazočili su  svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brdovec održanoj u petak, 12.6.2015., povodom Dana Općine Brdovec.

 

Visoki gosti Vlade i Hrvatskog sabora nazočili su  svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brdovec održanoj u petak, 12.6.2015., povodom Dana Općine Brdovec. Državni dužnosnici predvođeni predsjednikom Vlade RH, Zoranom Milanovićem, ministrom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Mihaelom Zmajlovićem te saborski zastupnici: Ingrid Antičević-Marinović, Ivana Posavec Krivec, Ivo Jelušić, Davor Bernardić, Mario Habek, Mile Horvat, Boris Kovačić,  Hrvoje Nekić, Damir Tomić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić svojom nazočnošću uveličali su ovogodišnje obilježavanje Dana općine i blagdan sv. Vida, zaštitnika Župe Brdovec, zajedno s brojnim gostima – gradonačelnicima i načelnicima okolnih gradova i općina, kao i prijateljske općine Jelsa na Hvaru, predsjednicima udruga, ustanova mjesnih odbora, škola i brojnih mještana. Nakon otvaranja sjednice, intoniranja himne od strane glazbene družine „Angeluš“ i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i preminule mještane općine, u ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Općine Brdovec, gospodin Damir Slavnović i podnio kratko izvješće o radu Općinskog vijeća. U nastavku izvješće o radu u protekloj godini podnio je načelnik Alen Prelec, a u ime gostiju nazočne su pozdravili načelnik općine Bistra Krešimir Gulić u ime okolnih općina i grada Zaprešića, župan Stjepan Kožić i na kraju predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Na svečanoj sjednici podijeljena su općinska priznanja zaslužnim   subjektima: KUD-u „Mihovil Krušlin“, Šenkovec povodom 20 godina djelovanja te doprinosa čuvanju tradicije i narodnih običaja zavičajnog kraja, Vatrogasnoj zajednici Općine Brdovec povodom 20 godina djelovanja i doprinosa razvoju i napretku vatrogastva na području općine, NK Savski Marof povodom 90 godina djelovanja i doprinosa razvoju sporta, NK Sutla za doprinos u oživljavanju i obnovi ovog Kluba te postignute rezultate, Obrtu za autoprijevozništvo, zemljane radove i cestogradnju vlasnik Bruno Kovačić, Javorje za dugogodišnju sveprisutnost u gospodarskom životu općine te uspješno poslovanje i odgovoran odnos u realizaciji prihvaćenih obveza i gospođi Jasni Horvat, učiteljici u OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec i predsjednici Udruge Ivana Perkovca za osobni doprinos u očuvanju i promicanju kulturne baštine, zavičajnog govora i realizaciju projekata jezične baštine. U glazbenim predasima svojim nastupima oduševili su članovi KUD-ova „Mihovil Krušlin“ i „Januševec“, a tijekom sjednice rukovodila je službenica općinskog Upravnog odjela za opće, pravne, komunalne i društvene poslove, Božica Kodžoman, pod budnim okom pročelnika UO Daniela Bukovinskog i  tehničku podršku svojih kolega Sanje Parić, Christiana Modrića i gospodina Nikole Klinčića.
I ovogodišnji Dani općine obilovali su brojnim sadržajima od kraja svibnja, kada je predstavljen Rječnik kajkavske ikavice, malonogometnog turnira mjesnih odbora u Zdencima, na kojem su ovogodišnji pobjednici – MO Harmica, koji su i sljedeći domaćini ovog natjecanja, predstavljen je Zbornik dječjih radova „Od zrna do kruha“,  sjećanje   na Vladimira Malekovića i skupna izložba likovnih stvaralaca i recital pjesnika Udruge „Vladimir Maleković“, kazališna predstava „Histriona“ –„Muke po Iveku“, natječaj za najljepši vrt i balkon.
U subotu je u sklopu bogatog kulturno-umjetničkog programa na prostoru u Javorju održan već tradicionalno Dan folklora Januševec 2015. koji je ove godine imao i međunarodni karakter nastupom gostiju iz BiH, KUD-a iz Gračanice, natjecanje u pripremi gulaša, gdje je najuspješnija bila također ekipa Harmice. U večernjem zabavnom programu svojim nastupom oduševile su Slavonske lole, Znanci i Siniša Žunec, a cjelodnevni program uspješno je vodila naša mještanka Helena Kosmat iz Laduča.
U sklopu večernjeg zabavnog programa podijeljene su priznanja i nagrade u vidu poklon-bona ovogodišnjim vlasnicima najljepših vrtova i balkona: 1. obitelj Karaula, Brdovec, 2. obitelj Gregurić, Zdenci, 3. obitelj Malkoč, Šenkovec, a najljepši detalj obitelj Obranković, Prigorje.
U nedjelju je održana tradicionalna Biciklijada od Javorja do Laduča, odmoru u hladu Dječjeg doma Laduč te povratak do lovačkog doma Srnjak u Prudnicama, uz zabavni program, natjecanja i specijalitete ŠRU Štuka i LD Srnjak. U ponedjeljak, 15.6. na sam blagdan sv. Vida u 19,00 sati služena je sveta misa u župnoj ckrvi u Javorju.

Zahvaljujemo svim sudionicima, gostima i mještanima naše općine na doprinosu ovogodišnjim Danima općine.

 
 
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena