Loading...
Tražilica

 

 

 


Repozitorij
Obavijesti
24.12.2015. u 08:42
Održan Božićni koncert u Šenkovcu

 U školskoj sportskoj dvorani Šenkovec, 20.12.2015. godine, održan je već tradicionalni božićni koncert u organizaciji KUD – a „Mihovil Krušlin“ iz Šenkovca i Općine Brdovec. 

 U ovo predbožićno vrijeme mnogi izvođači i KUD – ovci uspjeli su do posljednjeg mjesta ispuniti dvoranu, a nestrpljivim gledateljima pružili su kvalitetan i raznolik program.

Program je otvorio KUD „Mihovil Krušlin“ pjesmama ženkog ansambla i odmah pridobio publiku prekrasnim izvedbama.

Predstavio se i KUD „Pušća“ plesovima i pjesama Like  kojim su pokazali svu raskoš i znanje nijemih ličkih kola. Srca publike, ipak, osvojili su oni najmlađi. Mlađa folklorna sekcija „Mihovila Krušlina“ predstavila se plesovima našega kraja i svojom profesionalnom izvedbom i simpatičnosti odradili su odličan nastup.

Vrijedna udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca izrecitirala je dvije pjesme na kajkavskoj ikavici, tradicionalnom govoru ovog kraja. Udruga radi na očuvanju ikavice kako se narječje ne bi izgubilo i zaboravilo te svakako treba pohvaliti i podržati njihov rad. Poslastica večeri bio je nastup poznatog pjevača Mirka Švende Žige koji je otpjevao splet svojih pjesama, ali i onih božićnih. Prije kraja ove lijepe večeri načelnik Općine Brdovec Alen Prelec pozdravio je i zahvalio svim sudionicima, organizatorima i gledateljima te svima skupa čestitao Sretan Božić i uspješnu novu 2016. godinu.

Izvođači su još jednom stali na pozornicu i umjesto klasične božićne čestitke otpjevali poznati napjev „Radujte se narodi“.  

Urednik

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena