Loading...
Tražilica

 

 

 


Repozitorij
Obavijesti
21.06.2016. u 15:45
Uređeno: 21.06.2016. u 16:03
NA DANIMA OPĆINE 2016. NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO  DRAGICI PERNAR I DRAGI JANČIĆU

 Povodom Dana općine Brdovec održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Brdovec  u petak, 17.6.2016., povodom  Dana Općine Brdovec.

 Nakon otvaranja sjednice, intoniranja himne od strane članova mješovitog pjevačkog zbora KUD Januševec i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i preminule mještane općine, u ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Općine Brdovec, gospodin Damir Slavnović i podnio kratko izvješće o radu Općinskog vijeća. U nastavku izvješće o radu u protekloj godini podnio je načelnik Alen Prelec, a u ime gostiju nazočne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Damir Benčević u ime okolnih općina i grada Zaprešića i u ime Zagrebačke županije gospođa Marija Ledinski Anić.

Na svečanoj sjednici podijeljena su općinska priznanja zaslužnim   subjektima: NK Laduču i NK BSK Brdovec povodom 70 godina djelovanja i doprinos razvoju sporta, DVD-u Zdenci povodom 90 godina djelovanja i doprinos razvoju vatrogastva, Udruzi Remar Croatia za humanitarni rad s naglaskom na angažman i pomoć u zbrinjavanju izbjeglica 2015. godine, Boži Djenadiji za doprinos razvoju vatrogastva te gospođi Dragici Pernar i gospodinu Dragi Jančiću nagrade za životno djelo. U ime nagrađenih zahvalila se gospođa Dragica Pernar.
U  predasima predstavili su se članovi obitelji Špoljar –  Maja, Tomislava i Mislav i članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Januševec.  Tijekom sjednice rukovodila je službenica općinskog Upravnog odjela za opće, pravne, komunalne i društvene poslove, Božica Kodžoman, pod budnim okom pročelnika UO Daniela Bukovinskog i  tehničku podršku svojih kolega Sanje Parić, Christiana Modrića i gospodina Nikole Klinčića.
I ovogodišnji Dani općine obilovali su brojnim sadržajima od kraja svibnja,  u organizaciji Udruge Ivana Perkovca otvorena je izložba najvećeg slikara Gradišćanskih Hrvata iz Mađarske Lajoša Brigovića, položen vijenac na spomen obilježje Josipu Cerinskom Gramčeku, povodom obilježavanja njegovog dana rođenja  uz prigodan program Udruge Drinčani i Muzeja Brdovec, a u Muzeju Brdovec: Obiteljska likovna radionica posvećena djelu Josipa Cerinskog, izložba „Brdovec na starim fotografijama“, promocija publikacije „Tekstilno rukotvorstvo i narodne nošnje brdovečkog kraja“ etnologinje Nerine Eckhel, malonogometni turnir mjesnih odbora u Harmici na kojem su ovogodišnji pobjednici – MO Ključ, koji su i sljedeći domaćini ovog natjecanja i turnir veterana mjesnih odbora u Ključu, predstavljen je Zbornik dječjih radova „Kaj bum dilau kad bum zrasau“, natječaj za najljepše mjesto, po prvi put. Najljepša mjesta su: Javorje, Harmica i Ključ Brdovečki.
U subotu je u sklopu bogatog kulturno-umjetničkog programa na prostoru u Javorju održan već tradicionalno Dan folklora Januševec 2016. koji je i ove godine okupio više od 10 KUD-ova, natjecanje u pripremanju kotlovine, gdje je najuspješnija bila ekipa Javorje, drugi je Brdovec, a treće Drenje.
 U večernjem zabavnom programu svojim nastupom pred izuzetno punim šatorom oduševili su:  Mladen Grdović, Duško Lokin, Siniša Žunec i glazbeni sastav „Motiv“, a cjelodnevni program uspješno je vodila naša mještanka Helena Kosmat iz Laduča.
U nedjelju je zbog kiše otkazana tradicionalna Biciklijada u dijelu bicikliranja, ali s planiranim gurmanskim druženjem kod lovačkog doma Srnjak u Prudnicama, uz zabavni program, specijalitete ŠRU Štuka i LD Srnjak. U srijedu, 15.6. na sam blagdan sv. Vida u 19,00 sati služena je sveta misa u župnoj ckrvi u Javorju.
Zahvaljujemo svim sudionicima, gostima i mještanima naše općine na doprinosu ovogodišnjim Danima općine.    
 
Detalje ovogodišnjih Dana općine možete pogledati
u galeriji slika:
Urednik

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena