Loading...
Tražilica

 

 


Repozitorij
Obavijesti
19.06.2017. u 15:49
DANI OPĆINE 2017.

I ovogodišnji Dani općine obilovali su brojnim sadržajima od kraja svibnja pa do 16. lipnja, tradicionalnom Biciklijadom.

-       Održana su dva nogometna turnira: turnir veterana mjesnih odbora u petak, 2.6. na malonogometnom igralištu u Ključu. Najuspješniji su bili: Prigorje Brdovečko, Vukovo Selo, Laduč, Brdovec,

 -       U organizaciji Udruge likovnih i književnih stvaralaca „Vladimir Maleković“ kvalitetnim kulturnim programom obilježena je 14. godišnjica smrti Vladimira Malekovića. Program je održan u atriju OŠ Pavao Belas u Brdovcu,

-       tradicionalni malonogometni turnir mjesnih odbora je održan od 9. do 11.6.2017. na igralištu u Harmici, a domaćin turnira bio je prošlogodišnji pobjednik MO Ključ Brdovečki. Niti ove godine nije nedostajalo sportske borbenosti i natjecateljskog duha među nogometnim ekipama, što dodatno pridonosi velikom interesu za ovaj turnir. Kao i prošle godine, i ovogodišnji pobjednik je MO Ključ Brdovečki, drugi je MO Drenje Brdovečko, treći MO Laduč i četvrti MO Harmica. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matija Šoštarić, najbolji vratar je Emanuel Kresnik i najbolji strijelac Josip Olovec.  Turnir je kroz sva tri dana praćen velikim brojem posjetitelja, čime ova manifestacija potvrđuje svoju opravdanost. Pehare i medalje su ime načelnika Općine Brdovec Alena Preleca podijelili Daniel Bukovinski pročelnik Upravnog odjela Općine Brdovec i Božidar Novak predsjednik Mjesnog odbora Ključ Brdovečki.

-       u sklopu Dana općine obilježen je i Međunarodni dan rijeke Save druženjem na obali Save u Drenju Brdovečkom (3.6.),

-       u prostorijama Muzeja Brdovec (10.6.) održana je besplatna radionica izrade sapuna prema motivima zagovornih figurica za školsku djecu od 4. do 8. razreda posvećena djelu Josipa Cerinskog,

-       povodom blagdana Sv. Vida, zaštitnika župe Brdovec, 15.6. služena je svega misa u župnoj crkvi u Javorju,

-       iz prijateljske Jelse (Hvar) stigli su nam eksponati Muzeja općine Jelsa, koja se također pridružila ovogodišnjem obilježavanju Dana općine. Izložba u Muzeju Brdovec ostaje otvorena do 30.6.

-       kao i svake godine, u znak sjećanja i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima povodom Dana Općine i Dana Državnosti, općinska delegacija u sastavu: Damir Slavnović, predsjednik Općinskog vijeća, Vlado Mirt, vijećnik Općinskog vijeća i Zvonko Ključarić, donačelnik položila je vijence na grobljima Brdovec, Javorje, Laduč i Sveti Križ te kod spomenika predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Vijenci su položeni u čast poginulim hrvatskim braniteljima naše općine. To su: Marijo Mateček, Željko Žagmeister, Ivan Krčelić, Zdravko Lozančić, Zdravko Štos, Emin Sulejmanagić, Marijan Kelhar, Zoran Rajter, Željko Vrabec i Željko Blažević. Sjećamo ih se svakom općinskom prigodom i dugujemo vječnu zahvalnost, uz ponos što su bili naši mještani.   

U subotu, 17. 6.  je u sklopu bogatog kulturno-umjetničkog programa na prostoru u Javorju održan već tradicionalno Dan folklora Januševec 2017. koji je i ove godine okupio veliki broj KUD-ova, natjecanje u pripremanju kotlovine, gdje je najuspješnija bila ekipa Javorja, drugi su Harmičani, a treći Ključani. U sklopu ovih događanja održana je također već tradicionalna manifestacija Vino u brdovečkoj čaši.

U večernjem zabavnom programu nastupala su djeca predškolske dobi Studio Puls  i mažoretkinje P.U. Ritmokracija, a koji su svojim nastupom oduševili brojne goste. Vrhunac večeri u prepunom centralnom šatoru je svakako nastup  Dražena Zečića i Siniše Žuneca, a cjelodnevni program uspješno je vodila gospođa Višnja Poropat Vujnovac. U sklopu programa uručene su nagrade za najljepše uređeno mjesto. Ove godine pobjednik je mjesto Harmica, drugi su Zdenci Brdovečki, a treće Javorje.

U nedjelju je održana tradicionalna Biciklijada po planiranoj trasi s isto tako  planiranim gurmanskim druženjem kod lovačkog doma Srnjak u Prudnicama, uz zabavni program i specijalitete ŠRU Štuka i LD Srnjak.  

Izuzetno smo sretni i zadovoljni masovnošću koja je iz godine u godinu sve impresivnija, drago nam je da nas naši mještani, gosti i sudionici podržavaju u ovoj značajnoj manifestaciji, kao i obilježavanju blagdana Sv. Vida. Stoga ćemo tako nastaviti, biti još bolji jer nam je to svakako dodatni podstrek u radu i razvoju naše općine.

Zahvaljujemo svim sudionicima, gostima i mještanima naše općine na doprinosu ovogodišnjim Danima općine.  

Urednik

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Srijeda
Četvrtak
Petak
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena