Loading...
Tražilica

 

 


Repozitorij
Obavijesti
27.06.2017. u 18:00
Uređeno: 27.06.2017. u 18:02
Apel

Poštovani,

 umjesto puno riječi, više će reći fotografije u prilogu, koje svjedoče nečemu čega se, kao roditelji, kao mještani naše općine, kao odgovorni i savjesni ljudi, moramo – sramiti!

 Naime, riječ je o PONOVLJENIM oštećenjima na nedavno uređenom objektu škole u Drenju, zajedničkim sredstvima naših stanovnika. No, to očito izvršitelje tih „aktivnosti“ nije omelo u namjerama čijim „rezultatima“ svjedočimo. Nisu to nečija druga djeca i okorjeli kriminalci koji dolaze raditi štetu u naše dvorište - to su naša djeca. Odnosno, neka od „naših“.

 
Svi mi roditelji znamo kako i na koji način raspolažemo našim kućnim proračunom i kako ćemo ga utrošiti, posebno kada govorimo o nekim velikim investicijama adaptacije kuće. Naša djeca se u krugu obitelji, prema vlastitoj imovini, ponašaju obazrivo ne čineći si štetu jer znaju da je to njihova kuća, jer, učeći od roditelja da se to ne smije, da je to ružno i da je to – njihovo.
Zašto ona misle da u slučaju kada se radi o našem društvenom vlasništvu ne treba voditi brigu kao o vlastitom, kada dobro znamo da su i u to investirali njihovi roditelji i nitko drugi? Da li zbog toga što su tu (neki) roditelji pogriješili u odgoju, u upućivanju na pogrešno; možda i oni sami smatraju da to nije „njihovo“ vlasništvo, da je to nečije, tko zna čije itd.
Žalost i sramota obuzima svakog odgovornog roditelja kada vidi da se dogode ovakve devastacije njihovih i njihovim novcem adaptiranih objekata i umjesto da razveselimo i druga mjesta obnovom objekata na što se jedva čeka, jer su pojedine zgrade u lošim stanjima i potrebna im je hitna obnova, mi moramo ponovno trošiti naša, a ne nečija tuđa sredstva da bismo nešto popravili.
Netko će možda reći da je policija zadužena za sprječavanje ovakvih ispada i činjenje štete mladih, no uistinu nije i ne smije biti tako, jer odgoj djeteta i postavljanje ga na „zdrave noge“ je zadaća roditelja, obitelji, kako prije, a tako i danas,  bez obzira što bi neki voljeli tu obvezu prebaciti nekome drugome, društvu, školama, vrtićima…
Ovaj apel upućujemo onima kojih se, ovo što smo naveli, najviše tiče, koji su se, nadamo se, prepoznali u ovom tekstu i koje pozivamo da shvate da u svojim domovima odgajaju buduće odrasle ljude koji će svojim radom i doprinosom također „puniti“ neku zajedničku blagajnu za zajedničke korisne projekte i objekte sredine u kojoj će živjeti i da ih trebaju odgajati, učiti (a ne ih prepuštati ulici ili određenim drugim društvenim institucijama, kojima to i nije prvenstveni zadatak) o životnim vrijednostima, zajedništvu i brizi o vlastitoj, a tako i zajedničkoj imovini.
 
                                                           S poštovanjem,
 
NAČELNIK OPĆINE BRDOVEC
Alen Prelec, v.r.
Urednik

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Srijeda
Četvrtak
Petak
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena