Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
18.06.2018. u 09:35
Uređeno: 18.06.2018. u 09:59
Općina Brdovec proslavila je 25 godina postojanja

U prekrasnom ambijentu Wedding resorta Corberon, Općina Brdovec proslavila je 25 godina postojanja. Načelnik Općine i saborski zastupnik Alen Prelec pozdravio je sve prisutne i zahvalio na uspjesima koje je Općina Brdovec postigla u zadnjih 25 godina postojanja, a posebice je naglasio važnu ulogu poduzetnika u razvoju Općine.

„Općina Brdovec jedna je od najrazvijenijih na području Republike Hrvatske, a tako planiramo i ostati. Jedna smo od rijetkih Općina s pozitivnim prirodnim prirastom, ali i porastom broja stanovnika dok vidimo kako je situacija u državi ipak nešto drugačija. Zahvaljujem svima Vama što ste pridonijeli da zajedničkim snagama imamo ovako razvijenu Općinu, rekao je Prelec.

Proslavu je svojim nastupom uveličala i diva svjetskog ugleda, violončelistica Ana Rucner, koja je osim hrvatske himne izvela i neke od svojih najpoznatijih obrada klasičnih, tradicionalnih i modernih skladbi poput dubrovačkog Linđa, splet pjesmama iz Sinja i zaleđa, slavonskog drmeša i Ode radosti. 

  

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća, Damir Slavnović, koji se osvrnuo na 25 godina rada Općinskog vijeća. „Zahvaljujem svim predsjednicima Općinskih vijeća, svim dosadašnjim članovima vijeća, svim članovima povjerenstava i odbora, dosadašnjim načelnicima, ali i svima onima koji su svojim radom i trudom doprinijeli razvoju i postojanju Općine Brdovec i tako već 25 godina.“

Načelnik Prelec i predsjednik Općinskog vijeća Slavnović dodijelili su i posebna priznanja Općinskog vijeća – Povelju Općine Brdovec i to: Nogometnom klubu „Vatrogasac“ za 70 godina postojanja, KUD – u „Januševec“ za 80 godina rada, DVD – u Ključ za njihov 90 jubilej te obrtu Fürnkranz, kao primjeru uspješnih gospodarstvenika i poljoprivrednika na području Općine Brdovec.

  

  

„Nadamo se i znamo da ćemo, kao Općina, rasti i razvijati se i dalje. Krećemo u neke nove projekte za boljitak naše Općine, a uz Vašu pomoć i potporu mislim da možemo postati samo bolji i napredniji. Hvala Vam svima na dolasku“, zaključio je službeni dio večeri načelnik Prelec.

Također, u sklopu proslave 25. godina Općine Brdovec minutom šutnje i polaganjem vijenaca delegacija Općine Brdovec u sastavu: Zvonko Ključarić, donačelnik, Željko Širanović i Zlatko Šoštarić, vijećnici Općine Brdovec,  u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i umrle mještane naše općine, položila je vijence i zapalila svijeće kod centralnih križeva na grobljima Brdovec, Javorje, Laduč i Sveti Križ te kod spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

GALERIJU SLIKA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena