Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
18.03.2020. u 14:45
NE OKREĆIMO GLAVU VEĆ SE OSVRNIMO I POGLEDAJMO DA LI NAM JE SUSJED TAMO GDJE GA INAČE OBIČNO VIĐAMO

U ovim teškim trenucima prijetnje i borbe protiv bolesti koronavirusom koja je zahvatila čitavo čovječanstvo, sve više do izražaja dolazi ljudskost koja nam je inače, ali osobito sada svima najpotrebnija.

Među najranjivijim skupinama kada je u pitanju koronavirus su naši stariji, bolesni i nemoćni sugrađani, koji nemaju svojih bližnjih i žive sami u svojim kućanstvima.
Posebno se to odnosi na one koji neće moći otići do trgovine po osnovne životne namirnice ili u ljekarnu po lijekove.

 Pravo je vrijeme da svi zajedno pokažemo humanost, koja se je u neka prošla vremena podrazumijevala.

 
Svima nam sada treba biti zajedničko samo jedno, bez obzira što se možda sa susjedom ili poznanikom nikada nismo čuli niti porazgovarali, ne oklijevati ponuditi pomoć našim starijima koji žive sami u kućanstvima, roditeljima, bakama, djedovima, ali u konačnici i samima sebi.
Stoga poštovani sumještani, ukoliko i vi imate saznanja da je nekome od najranjivije starije populacije koji nemaju nikoga potrebno, priskočite u pomoć, ako im je potreban odlazak u trgovinu radi nabave osnovnih životnih namirnica ili u ljekarnu po lijek, pomozimo im svi zajedno.
 
Ukoliko imate saznanja da je nekome od starije populacije, nemoćnih ili bolesnih potrebna nužna pomoć, dojavite nam takav slučaj, s obzirom da smo takvu pomoć organizirali na našem području putem naših vatrogasaca i službi, na brojeve telefona: 01/3310350, 01/3746861.
 
Molimo da se ovakvi pozivi obave u radno vrijeme trgovina ili ljekarni, uz napomenu da se za druge hitne situacije koriste poznati protokoli hitnih službi 112.
 
Ukoliko starijima, nemoćnim ili bolesnim i nije potrebna naša fizička pomoć, nazovimo ih, razgovarajmo s njima da vide kako nisu sami i skratimo im vrijeme samoće u njihova četiri zida, jer im je i taj vid pomoći itekako potreban da bi prebrodili ovo izuzetno teško razdoblje.
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena