Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
24.04.2020. u 14:33
Uređeno: 24.04.2020. u 14:38
Upitnik za građane u sklopu izrade Studije nove mobilnosti Općine Brdovec

Studija nove mobilnosti Općine Brdovec pružit će smjernice u održivom razvoju sektora prometa, odnosno mobilnosti. Jedna od aktivnosti u izradi studije je i prikupljanje mišljenja građana o sektoru mobilnosti, kojom će građani pridonijeti izradi studije svojim procjenama i prijedlozima za budući razvoj, pa pozivamo građane da ovim putem sudjeluju u promišljanju razvoja ovog segmenta života na brdovečkom području! 

Općina Brdovec predana je održivom razvoju i povećanju kvalitete života lokalne zajednice. Dosadašnje aktivnosti i projekti koji su provedeni u ovom području uključuju pristupanje Sporazumu gradonačelnika (Covenant of Mayors) 2011. godine, energetske obnove javnih objekata, zamjenu zastarjelih rasvjetnih tijela energetski učinkovitom i ekološki prihvatljivom javnom rasvjetom na cijelom području općine te uspostavu sustava održivog gospodarenja otpadom s tri osnovna stupa (razvrstavanje na kućnom pragu, zeleni otoci po naseljima, reciklažno dvorište). U skladu s tim smjerom razvoja, pokrenut je i projekt Zelenomobilni Brdovec – projekt podizanja mobilnosti građana Brdovca na višu razinu kroz cjelovitu reformu javnog i pojedinačnog prijevoza uz poboljšanje energetske učinkovitosti te smanjenje emisija CO2, odnosno energetsku tranziciju u segmentu mobilnosti uključujući podizanje svijesti o važnosti tranzicije u sektoru transporta.
Studija nove mobilnosti Općine Brdovec, koju izrađuje Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, pružit će smjernice u održivom razvoju sektora prometa, odnosno mobilnosti. Jedna od aktivnosti u izradi studije je i prikupljanje mišljenja građana o sektoru mobilnosti, kojom će građani pridonijeti studiji podacima iz same zajednice, procjenama i prijedlozima za budući razvoj. Javni prijevoz kao ključan dio mobilnosti predstavlja važan segment kvalitete života naše zajednice. Građani ovim putem mogu izraziti svoje mišljenje te sudjelovati u promišljanju razvoja ovog segmenta života na brdovečkom području.
Predviđene daljnje aktivnosti uključuju donošenje smjernica za uređenje prometa, koje će biti detaljno razrađene u suradnji s pružateljima usluga javnog prijevoza, Općinom Brdovec, gospodarskim subjektima te prometnim stručnjacima.  Nakon toga, ovaj dokument će služiti kao baza za budući razvoj prometa na području općine, moći će se diseminirati na okolna područja kako bi se postigli sinergijski učinci te će sadržavati projekte pripremljene za financiranje, prvenstveno sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 

Poveznica: https://forms.gle/3uyCM9hPztb5kqGV7

Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena