Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
13.05.2020. u 14:10
Uređeno: 13.05.2020. u 14:19
REGEA ističe Općinu Brdovec kao pozitivan primjer strateškog promišljanja održivog razvoja
Općina Brdovec usmjerena je prema održivom razvoju lokalne sredine. Dosadašnje aktivnosti uređenja ekološke javne rasvjete, energetski učinkovitih društvenih domova te doprinosa uspostavi sustava održivog gospodarenja otpadom otvorile su mogućnost razvijanja još jednog područja u kojem su moguća „zelena“ rješenja: mobilnosti građana, odnosno prometnog sustava na području općine. Stoga je Općina Brdovec u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a koja je vodeća institucija za energetska rješenja s referencama i projektima na području cijele Europske unije osmislila projekt „Zelenomobilni Brdovec“, čiji je cilj nova mobilnost općine Brdovec.

 

Općina Brdovec usmjerena je prema održivom razvoju lokalne sredine. Dosadašnje aktivnosti uređenja ekološke javne rasvjete, energetski učinkovitih društvenih domova te doprinosa uspostavi sustava održivog gospodarenja otpadom otvorile su mogućnost razvijanja još jednog područja u kojem su moguća „zelena“ rješenja: mobilnosti građana, odnosno prometnog sustava na području općine. Stoga je Općina Brdovec u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a koja je vodeća institucija za energetska rješenja s referencama i projektima na području cijele Europske unije osmislila projekt „Zelenomobilni Brdovec“, čiji je cilj nova mobilnost općine Brdovec.

 Ovaj projekt u konačnici uključuje razradu i odabir rješenja koja će se primijeniti kako bi se poboljšala mobilnost stanovništva, s naglaskom na poboljšanje javnog prijevoza i infrastrukture, uspostavu intermodalnosti te integraciju svih prometnih sustava u jedinstveno IT rješenje za stanovnike i posjetitelje općine.

O samom projektu, u novom je newsletteru REGEA pripremila opsežan tekst na svojim službenim kanalima te uzela općinu Brdovec kao pozitivan primjer dobrog projekta održivog razvoja.
 
Tekst je dostupan na sljedećoj poveznici: http://regea.org/nova-mobilnost-za-opcinu-brdovec/
 
   
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena