Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
27.05.2020. u 13:51

 

Stožer civilne zaštite Općine Brdovec u skladu s programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku daje sljedeće priopćenje:
S dolaskom ljepšeg vremena, počinju poljoprivredni i drugi radovi na otvorenom, u koje spadaju spaljivanje korova, suhog raslinja, grana... što je u posljednjih nekoliko godina i izazvalo požare.

 

 

 

Stožer civilne zaštite Općine Brdovec podsjeća i upozorava da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzrokovati požar. Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote.
Također se upućuju građani na poštivanje Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu (Glasnik Općine Brdovec 01/16).

Osobito se skreće pozornost na POSEBNE MJERE ZAŠTITE OD POŽARA kojim je regulirano da se pod mjerama zaštite od požara smatra uklanjanje i kontrolirano spaljivanje suhih biljnih ostataka i korova uz prethodnu pripremu tla na kojem se isti spaljuju, kao i pravilno postupanje prilikom gašenja vatre.
Pozivaju se građani da prilikom spaljivanja korova obrate posebnu pozornost nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima.

Posebno se upozoravaju građani da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza:

- spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena,
- prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu
  vatrogasnu postrojbu,
- oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi
   zapaljivi materijal, osigurati vodu i druga priručna
   sredstva za gašenje, te
- ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u
  potpunosti ugasila.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Županijski Centar 112 na broj 112.

Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama, pa i kaznenoj odgovornosti.

Stožer civilne zaštite Općine Brdovec apelira na sve građane da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da vatru ne ostavljaju bez nadzora, jer i mala nepažnja može imati velike posljedice.


Stožer civilne zaštite
Općine Brdovec

Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena