Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
26.08.2020. u 14:39
Uređeno: 09.09.2020. u 13:28
PRIJEVOZ UČENIKA I STUDENATA U ŠKOLSKOJ/AKADEMSKOJ GODINI 2020./2021.

Kao i dosadašnjih godina i ove godine planirane su subvencije javnog prijevoza učenika srednjih škola i studenata. Od strane Vlade RH i ove godine očekuje se donošenje Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021., a Općina Brdovec subvencije realizira kontinuirano već niz godina.

 1. Učenici s našeg područja ostvaruju besplatan prijevoz jednog prijevoznika do svojih škola pri kupnji karte/pokaza „Meštrovića“ i Hrvatskih željeznica (napomenuti da se traži relacija do Glavnog kolodvora, odnosno krajnje stanice do koje se koristi HŽ, K18) i to temeljem Odluke Vlade o subvenciji i Odluke Općinskog vijeća Općine Brdovec o subvenciji od 25% cijene karte. Za realizaciju te pogodnosti moraju prikupiti:

-        Potvrdu Škole da su upisani,
-         Potvrdu (propisani obrazac) za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza, temeljem Odluke Vlade RH, koju ovjerava Škola, roditelj i prijevoznik (svaki mjesec),
-          Potvrdu Općine za realizaciju subvencije od 25%, temeljem Odluke Općinskog vijeća Općine Brdovec od 10.9.2013.
 
              2. Učenici s našeg područja koji se školuju u školama na području Grada Zagreba i koriste usluge prijevoza HŽ-a (napomenuti da se traži relacija do Glavnog kolodvora, odnosno krajnje stanice do koje se koristi HŽ - K18) + ZET-a (napomenuti da se traži karta za prometno područje grada Zagreba) za realizaciju subvencije javnog prijevoza trebaju prikupiti:
-          Potvrdu Škole da su upisani,
-          Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza temeljem 
         Odluke Vlade RH,  koju ovjerava Škola, roditelj i prijevoznik (svaki mjesec) –   
-          Potvrdu Općine za realizaciju subvencije Općine Brdovec od 50% cijene karte/pokaza ZET-a za područje Grada Zagreba i za lokalno područje odnosno Grad Zaprešić ili Grad Veliku Goricu gdje se primjenjuje subvencija Vlade RH od 75% i Općine Brdovec od 25% za kartu/pokaz ZET-a
-          Potvrdu Općine za realizaciju subvencije Općine Brdovec od 25% cijene karte HŽ-a (K-18 – polazna stanica – Glavni kolodvor).
                Sve informacije i obrasce, osim potvrde o upisu u školu, učenici mogu preuzeti na web stranici Općine Brdovec ili u tajništvu Općine Brdovec.
    Za studente Općina Brdovec odobrava subvenciju u iznosu od 25% od ukupne vrijednosti prijevozne karte (K-18), odnosno 25% cijene priključne karte, uz predočenje potvrde o upisu na fakultet i ovjerene potvrde Općine o subvenciji.
 
     Navedene potvrde će se ovjeravati od ponedjeljka, 31.8.2020. slanjem ispunjenog obrasca potvrde Općine zajedno sa potvrdom Škole/Fakulteta o upisu u tekuću školsku/akademsku godinu, na mail: vlatko@brdovec.hr . Ovjerenu potvrdu će podnositelj zahtjeva dobiti na mail sa kojeg je zahtjev poslan u najkraćem mogućem roku.
NAPOMENA: S obzirom na izvanrednu situaciju s pandemijom COVID-19, Općina Brdovec, sukladno uputama Stožera civilne zaštite, nastoji smanjiti socijalne kontakte u najvećoj mogućoj mjeri te stoga molimo sve na realizaciju prava besplatnog prijevoza elektronskim putem na prethodno opisani način. Za sve koji nemaju takve tehničke mogućnosti, potvrde se mogu dobiti u tajništvu Općine Brdovec u uredovno radno vrijeme.
 
Dokumenti:

 

za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske od 21. kolovoza 2020. godine 

POTREBNA DOKUMENTACIJA - PRIJEVOZNIK:

- Potvrda za korištenje povlaštenog prijevoza učenika ili studenta
- Tiskanica br.2

- Zahtjev za izradu pametne kartice

- Potvrda za korištenje povlaštenog prijevoza učenika ili studenata
Obrazac br.2

ZET - Zahtjev za izdavanje pretplatne karte redovitih učenika i studenata ili produljenje statusa korisnika za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Meštrović prijevoz - molba za
izdavanje ili produženje iskaznice

 

 

NAPOMENA:
Općina Brdovec je uskladila svoje poslovanje sukladno GDPR uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka.
Podnošenjem zahtjeva dajete suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka koji su prikupljeni preko priloženih obrazaca.

Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena