Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
12.03.2021. u 13:16
U MOJEM JE KRAJU MOJ POČETAK

 Spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Prigorju Brdovečkom mjesto je dje će stanovnici općine Brdovec i svi ostali moći iskazati svoje poštovanje prema osobama s područja općine Brdovec poginulim u Domovinskom ratu, ali i hrvatskim braniteljima općenito. Inicijativa za izgradnju ovog spomenika krenula je angažmanom Općine Brdovec još 2009. godine, zajedno s braniteljima te je od tada bio plan sagraditi mjesto na kojem će se davati počast poginulim braniteljima i prisjećati vrijednosti Domovinskog rata.

 

Projekt ovog Spomen obilježja izradila je arhitektica Larisa Čišić, promišljajući da će to biti mjesto otvoreno za javnost, na koje će svi svraćati, živjeti s tim mjestom, prošetati te izraziti zahvalnost prema osobama koje su izgubile svoj život u Domovinskom ratu. Ova aleja zamišljena je kao mjesto okupljanja svih mještana općine.
U proteklom se razdoblju kontinuirano razmišljalo o realizaciji ovog projekta, odnosno da to spomen mjesto, zacrtano idejnim rješenjem te davne 2009. godine,  bude u konačnici i izgrađeno. No, kako život uvijek donese nešto nepredviđeno, tako su se tijekom tih godina nametali drugi prioriteti koji su se odnosili na podizanje kvalitete životnog standarda svih naših mještana,  kao što je novi dječji vrtić u Laduču, preuređeni već postojeći stariji dječji vrtići, renovirane su osnovne škole, izgrađene dvorane, poboljšana je cestovna infrastruktura u vidu rekonstrukcije državne ceste D225, rekonstrukcije ulica Pavla Beluhana te Anićeve ulice u Brdovcu, asfaltiranje općinskih cesta, zamjene stare javne rasvjete novom LED rasvjetom na području cijele općine, izgradnje kanalizacije, izgradnje reciklažnog dvorišta, sanacije brojnih klizišta te još mnogo toga. No, sada, nakon potpune ili djelomične (izgradnja kanalizacije je još u tijeku) realizacije tih važnih projekata,  možemo reći da je došlo vrijeme i za ovaj projekt.
U 2020. godini kada su se stečeni uvjeti za realizaciju ovog idejnog natječaja, iako smo te godine bili pogođeni krizom uzrokovanom koronavirusom i novim načinom djelovanja i funkcioniranja svih područja rada i života, raspisan je postupak javne nabave te su ugovoreni radovi na izgradnji spomenika.
Radovi su u tijeku i spomenik hrvatskim braniteljima u Prigorju Brdovečkom bit će završen u drugom kvartalu 2021. godine, neovisno o vanjskim čimbenicima i faktorima.
Spomenik hrvatskim braniteljima u Prigorju Brdovečkom, odnosno Aleja hrvatskih branitelja, mjesto je koje treba biti spokojno, mjesto poštovanja i mjesto okupljanja, to mora biti mjesto mira i podsjetnik zajedništva. Ideja izgradnje Spomenika hrvatskim braniteljima nije vezana niti to smije biti, uz pojedine osobe, politike i prigode, a niti želje Općine Brdovec već se realizira iz dubokog poštovanja i zasluge prema svim poginulim hrvatskim braniteljima s našeg područja, kako bismo svakom prigodom, a i mimo nje, zahvalili na njihovoj žrtvi i na nju se stalno prisjećali.

 

Načelnik Općine Brdovec
Alen Prelec, v.r.
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena