Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
27.05.2021. u 14:04
SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMA

Spomenik je mjesto gdje ćemo svi mi, hrvatski državljani, koji smo na grudi domovine na bilo koji način branili našu slobodnu Hrvatsku, moći odati počast svim našim herojima hrvatskim braniteljima te zahvaliti za njihovu žrtvu, borbu, požrtvovnost i dan život za ovu zemlju.

Mjesto je i koje simbolizira njihovu žrtvu i borbu, borbu svih hrvatskih državljana za slobodu Domovine, ali ujedno pruža i mogućnost svakom mještaninu naše općine te mještanima okolnih općina i gradova, odavanje počasti braniteljima koji su svojim životom pridonijeli slobodi naše zemlje.
Zdravko Štos, Emin Sulejmanagić, Marijan Kelhar, Zoran Rajter, Željko Vrabec, Željko Blažević, Marijo Mateček, Željko Žagmeister, Ivan Krčelić te Zdravko Lozančić imena su koja snažno odzvanjanju i čije ime svi moramo znati.
Uz naše poginule branitelje na ovom spomen obilježju su i grumeni zemlje s njihovih mjesta pogibelji, a koji će biti položeni na ovo novo mjesto zajedničkog okupljanja u čast njihove žrtve.
Aleja je ovo sa ispisanim imenima, kao i mjesto okupljanja na kojem ćemo upaliti svijeću, prisjetiti se ovih i svih drugih branitelja te odati počast njihovim prerano prekinutim životima.
Pozivamo vas da s pijetetom obiđete ovo mjesto, prisjetite se borbe svih nas za slobodu i poklonite svim žrtvama i braniteljima.
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena