Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
27.05.2021. u 14:23
Uređeno: 17.08.2021. u 14:31
TRANSPARENTNOST
Institut za javne financije svake godine provodi istraživanje o transparentnosti proračuna svih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Transparentni proračuni omogućuju građanima uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu.
Transparentnost koju mjeri Institut, provodi se u pet kategorija: prijedlog proračuna, izglasani proračun, polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, godišnji izvještaj o izvršenju proračuna te proračunski vodič za građane koji još dodatno približava javnosti sam Proračun. Pri istraživanju se u obzir uzimaju strogo određeni kriteriji koje definira Institut, i to na okolnosti mjerenja transparentnosti poslovanja. Isto tako, važno je naglasiti kako se pri pregledu proračuna od strane Instituta ne priznaju dokumenti koji sadrže samo opći, bez posebnoga dijela proračuna, jer ti dokumenti ne pružaju dovoljno detaljne podatke o rashodima i izdatcima.
 
Općina Brdovec je za 2021. godinu od strane Instituta za javne financije dobila najvišu ocjenu 5 za razinu transparentnosti Proračuna. Ono što je bitno spomenuti jest kako je Općina u svih pet kategorija ostvarila odličan rezultat te sukladno tome možemo reći kako Općina po tim rigoroznim kriterijima ima visoku razinu transparentnosti.
 
Nadalje, za napomenuti je da Općina Brdovec svake godine i to od 2009. godine objavljuje i neposredno dijeli svakom kućanstvu, po čemu smo među prvim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj, Proračun u malom odnosno Vodič za građane koji predstavlja dokument namijenjen svim mještanima, a jedna od osnovnih svrha dokumenta je bolje razumijevanje prihodovne i rashodovne strane proračuna. Također, naš dokument dodatno sadrži i servisne informacije, kapitalne projekte te informacije o tome kako se puni proračun i kako će se dobivena sredstva ulagati. Osim objave na mrežnim stranicama, vodič za građane dolazi na apsolutno sve kućne adrese svih mještana općine Brdovec kako bi i one osobe koje se ne koriste ovim modernim oblikom komunikacije bile upoznate s radom Općine te njenim proračunom. 
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena