Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
25.06.2021. u 19:35
Obavijest o provođenju mjere  dezinsekcije komaraca

 Obavještavamo vas da će djelatnici tvrtke Sanvet d.o.o. za sanitarnu zaštitu i ekologiju prema pozivu Općine Brdovec početkom srpnja i kada to budu vremenske prilike dozvoljavale provesti adulticidni tretman dezinsekcije komaraca zamagljivanjem iz vozila, a kojem će nekoliko dana prije prethoditi provođenje larvicidnog tretmana dezinsekcije komaraca kada će se tretirati legla komaraca (voda) na javnim površinama.

Pozivamo stanovnike s područja općine Brdovec da slobodno obavijeste tvrtku Sanvet d.o.o. ukoliko uoče potencijalna legla komaraca na javnim površinama u blizini svojih domova (tj. vodu koja se zadržava dulje od 7dana) na broj telefona 01 5513 551 ili 091 2310 515.
Također, molimo sve mještane Općine Brdovec da se pridržavaju uputa Zavoda za javno zdravstvo koje se nalaze u prilogu te da zajedničkim snagama suzbijemo komarce na našem području, jer adulticidni tretman zamagljivanjem nema adekvatan učinak ukoliko ne uklonimo legla komaraca i iz svojih dvorišta, (BEZ VODE NEMA KOMARACA!). O točnom terminu provođenja adulticinog tretmana dezinsekcije komaraca stanovništvo će biti obaviješteno minimalno 48 sati unaprijed putem internet stranica Općine te ZFM radia, a provodit će se u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima. Obavještavamo posebno i naše pčelare putem Udruge pčelara zaprešićkog kraja "Ban Josip Jelačić" te ZZJZ koji je nadležan za monitoring nad provođenjem akcije. Stanovništvu se preporučuje da u terminu provođenja akcije zatvore prozore okrenute prema ulici (mogući putevi kretanja vozila koje provodi tretman) te prekriju bazene za kupanje. Akcijom dezinsekcije komaraca zamagljivanjem iz vozila obuhvatit će se ponajprije važnije javne površine i rubne zelene površine na području Općine Brdovec.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša, vjetar) akcija suzbijanja komaraca odgađa se za prvi sljedeći dan sa povoljnim vremenskim uvjetima.
 
 
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena