Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
30.06.2021. u 11:54
Uređeno: 30.06.2021. u 11:56
PREGRŠT MEDALJA ZA MAŽORETKINJE RITMOKRACIJE

8. državno prvenstvo HUMT-a, Novigrad - Cittanova 2021.

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) organiziralo je 8. državno prvenstvo mažoretkinja u istarskom Gradu Novigradu-Cittanovi, u subotu i nedjelju, 26. do 27. lipnja 2021. Organizacija je bila dogovorena u suradnji s Gradom Novigradom, Turističkom zajednicom Novigrada-Cittanove i Gradskom sportskom dvoranom, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. Pokrovitelj svih događanja je grad Novigrad-Cittanova.

 

 

Na prvenstvu je sudjelovalo 319 mažoretkinja iz 18 (od 19) klubova HUMT-a. Odaziv sudionika bio je iznad očekivanja, ali treba naglasiti da je ovo prvo javno natjecanje mažoretkinja nakon 15 mjeseci. Izvedeno je sveukupno 126 koreografija u tri uzrasne skupine (kadetkinje, juniorke i seniorke), u kategorijama: solo, duo-trio, mini formacija i velika formacija; rekviziti: štap, pom pon, batoflag, zastave, te mix i show ktg. Izvedbe je ocjenjivalo povjerenstvo od deset sudaca.

Na kraju skoro cjelodnevnog natjecanja podijeljena su priznanja i odličja za najuspješnije natjecatelje i timove. Dodijeljeno je preko 530 medalja za natjecatelje, 49 trenerskih i 49 pehara te plakete suorganizatorima prvenstva.

Prvog dana prvenstva (subota, 26. lipnja) organiziran je u gradskoj sportskoj dvorani za 100 mažoretkinja plesni seminar u trajanju od tri sata, koji je vodila plesni pedagog Martina
Kolega Ližnjana kod Pule.
 
Poslijepodnevni odnosno večernji program u svom prvom dijelu uključivao je prijem, kod gradonačelnika Antea Milosa, za delegaciju HUMT-a i predstavnike svih klubova iz HUMTA, specijalnu gošću iz Češke, gđu. Martu Pavelkovu, vice predsjednicu i generalnu tajnicu IFMS-a (Svjetska federacija mažoret sporta) te predstavnika medija. Prijemu je bila nazočna i Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova
Večernji program započeo je trostrukim defileom u kojem su sudjelovali kompletni timovi koji su kroz 3 ulice predvođeni puhačkim orkestrom "Naša sloga" iz Babića-Umag okupirali Veliki trg te izveli koncert za brojne mještane i turiste, pokazujući im samo dio svog umijeća i uvježbanost koreografija. U sklopu ovog prvenstva svečano su dodijeljene trenerske i sudački licence.
 
Članice Ritmokracije imale su odličan nastup i osvojila pregršt medalja:
-  Kategorija-solo-štap-juniori:  drugo i treće mjesto;
-  Kategorija-duo-trio-štap-juniori: drugo mjesto;
-  Kategorija-duo-tri-štap-seniori: prvo mjesto;
-  Mini formacija-štap-moderni stil-juniori: prvo mjesto;
-  Mini formacija-štap-tradicionalni stil-juniori: prvo mjesto;
-  Mini formacija-batonflag-seniori: treće mjesto;
-  Velika formacija-štap moderni stil-juniori: prvo mjesto;
 
U ovo ludo vrijeme odlični rezultati! Čestitamo im na uspjehu i uspješnom predstavljanju Općine Brdovec.
 
 
 
 
 
 
 
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena