Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
07.09.2021. u 16:55
OBAVIJEST HRVATSKE POŠTE

Slijedom održanog zajedničkog sastanka i prezentacije poslovanja poštanskih ureda koji posluju na području Općine Brdovec – PU 10291 Prigorje Brdovečko i PU 10292 Šenkovec (smanjen ulazak korisnika u PU 10291 Prigorje Brdovečko i PU 10292 Šenkovec što je dovelo do pada prihoda), a u cilju održavanja navedenih poštanskih ureda u postojećem obliku, Hrvatska pošta d.d. krenula je s uvođenjem novih usluga u poštanske urede, kojima želimo omogućiti veću dostupnost usluga svi građanima Općine Brdovec u postojećem radnom vremenu poštanskih ureda.

 Od značajnijih projekata na nacionalnoj razini važno je istaknuti da su Hrvatska pošta i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) sklopili ugovor o suradnji prema kojem građani mogu predati sve zahtjeve za ostvarivanje prava kod HZMO-a u poštanskim uredima diljem Hrvatske pa tako i u navedenim PU koji rade u Općini Brdovec:

-                  Zahtjev za priznavanje prava na mirovine ( starosnu, prijevremenu, invalidsku, obiteljsku);
-                  Zahtjev za priznavanje prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja;
-                  Zahtjev za „ Dječji doplatak“ (priznavanje prava za doplatak za djecu);
-                  Zahtjev za utvrđivanje mirovinskog staža ;
I svi ostali Zahtjevi koji se mogu potraživati u HZMO.
 
Također u 2020.g. nastavljen je trend proširivanja novih usluga pa je tako Hrvatska pošta u suradnji s HPB  u svakom poštanskom uredu otvorila “Banku u Pošti“ kako bi bila građanima na usluzi. Sam projekt je od nacionalnog interesa jer pridonosi razvoju malih ruralnih sredina. S obzirom na nepovoljan trend u svijetu a što se preslikava i na RH,  većina banaka zatvara svoje poslovnice posebice u manjim mjestima. U suradnji s HPB-om Hrvatska pošta omogućuje poslovanje srednjem i malom poduzetništvu, lokalnim OPG-ima, vlasnicima obrta, ugostiteljima te općinama da svoje poslovanje obavljaju u svom poštanskom uredu.
 
Uvođenjem usluge platnog prometa za poslovne subjekte omogućeno je:
  • Otvaranje poslovnog računa u HPB-u kroz mrežu poštanskih ureda
  • Obavljanje nacionalnog platnog prometa
  • Ugovaranje dodatnih proizvoda i usluga (Internet bankarstvo, mobilno bankarstvo, kartice, poduzetnički paketi, krediti…)
 
Za otvaranje računa poduzetnika od dokumentacije je potrebno:
        Obavijest o razvrstavanju prema NKD-u
        Preslike identifikacijskih isprava ovlaštenih osoba za zastupanje i potpisnika po računu/korisnika usluga internet/mobilnog bankarstva ili kartica
        Preslike potvrda o OIB-ovima ovlaštenih osoba za zastupanje i svih potpisnika navedenih na potpisnom kartonu ako OIB nije naveden na osobnom identifikacijskom dokumentu ili službenim dokumentima nadležnih tijela za ovlaštene osobe za zastupanje (vlasnike)
        Specijalna Punomoć, ako zahtjev podnosi Opunomoćenik
 
Dokumentacija koja je potrebna za otvaranje računa udruga je:
·        Rješenje o upisu u registar Udruga izdano od ureda državne uprave
·        Statut udruge
·        Izvadak iz registra stvarnih vlasnika
·        Obavijest o razvrstavanju prema NKD-u
·        Preslike identifikacijskih isprava ovlaštenih osoba za zastupanje i potpisnika po računu/korisnika usluga internet/mobilnog bankarstva ili kartica
·        Preslike potvrda o OIB-u ovlaštenih osoba za zastupanje i svih potpisnika ako nisu navedeni na osobnom identifikacijskom dokumentu ili dokumentima nadležnih tijela za ovlaštene osobe za zastupanje 
Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena