Loading...
Tražilica

 

 

 


Obavijesti
04.11.2021. u 13:59
Uređeno: 05.11.2021. u 08:54
UDRUGA IVANA PERKOVCA DOBILA SREDSTVA ZA PROJEKT „POMOZIMO NAŠIM KRAJEVIMA“

 Naša Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca primila je Odluku Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva o financiranju projekta „Pomozimo našim krajevima“ u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva“, a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Ukupna dodijeljena bespovratna sredstva su u iznosu od 494.497,00 HRK dok su partneri na projektu uz Udrugu Ivana Perkovca i Osnovna škola Ante Kovačića iz Marije Gorice, Ogranak Matice hrvatske u Petrinji, Kulturno-umjetničko društvo Vedar osmijeh – društvo za promicanje folklornog i etno amaterizma te Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“ iz Petrinje.

Službenu objavu možete pronaći i na internetskoj stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.  

Pozivom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva o financiranju projekta, ali i projektom Udruge Ivana Perkovca,  želi se osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Točnije, glavni cilj je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad u područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini. Isto tako, cilj je i unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.
Iznimno smo ponosi na Udrugu Ivana Perkovca kao jednu od 23 organizacije civilnog društva koje su na temelju Poziva dobile značajna financijska sredstva za jačanje civilnog društva. Udruga Ivana Perkovca jedna je od najaktivnijih udruga s područja općine Brdovec te predano radi na mnogim projektima.
Trenutno, Udruga još uvijek provodi projekt Žene kao stup društva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“ kojime su osigurali zaposlenje šest žena koje brinu o starijim i nemoćnim osobama. Provedba ovoga projekta na terenu ulazi u zadnju fazu, a cjelokupna njegova provedba traje do travnja 2022. godine. Također, udruga je aktivna na području očuvanja kajkavske ikavice te običaja našega kraja.
S obzirom da je RH na početku novoga sedmogodišnjeg financijskog razdoblja 2021. - 2027. i da predstoji otvaranja nove financijske omotnice europskih sredstava, Udruga se priprema za objavu novoga natječaja Zaželi - faza III kako bi ponovno aplicirala na natječaj i nastavila s projektom na području naše općine. Rad na terenu u proteklih deset mjeseci pokazao je koliko je nužno pružanje pomoći našim najstarijim žiteljima te da su i njihova očekivanja i potrebe za nastavkom ovog, hvalevrijednog, projekta velika.
U sjedište Udruge Ivana Perkovca slobodno možete doći svaki ponedjeljak od 16,00 sati kada se održavaju informatičke radionice te od 18,00 sati kada kreativnost stupa na scenu kroz likovno – kreativne radionice. Udruga napominje kako se je pri dolasku potrebno pridržavati trenutnih epidemioloških mjera.
 
Još jednom čestitamo Udruzi na dobivenim sredstvima, trudu i dosljednom radu. 
 
 
 

 

Urednik

 

 

 

 

 

 

 

 


GALERIJE

BRDOVEC U SLICI

STAMBENA ZONA JANUŠEVEC

CVIJET BRDOVCA


Adresa i važni podaci

OPĆINA BRDOVEC

Brdovec, Trg dr. Franje Tuđmana 1
10291 Prigorje Brdovečko

Tel: 01/3310-350

e-mail: brdovec@brdovec.hr

Faks: 01/3310-322

MB: 2663546

OIB: 14722979018


Prognoza
Izvor: DHMZ
Važni linkovi
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena