Loading...
Tražilica
Obavijesti
26.05.2010. u 13:33
8. Dani Šenkovca i Dani OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca

POLAGANJE VIJENCA, VATROGASNA VJEŽBA, OTKRIVANJE BISTE, PUČKO VESELJE ...

Ovogodišnji 8. po redu Dani Šenkovca trajali su pet dana i bili su vrlo bogati sadržajem. Neka smo događanja poput otkrivanja mramornog poprsja Ivanu Perkovcu, zabavnu večer i svečanu sjednicu MO s procecijsom i svečanom svetom misom opisali u zasebni tekstovima.

Vrijedno je još napomenuti da je spomenuto slavlje započelo polaganjem vijenca na grob Ivanu Perkovcu u Samoboru u kojem su sudjelovali učenici OŠ Ivana Perkovca, mjesni odbori Šenkovec i Harmica, vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Brdovec, članovi Udruge Ivana Perkovca.

Potom je održana jedna kvalitetna vatrogasna vježba na razini Vatrogasne zajednice općine Brdovec u kojoj je sudjelovalo 42 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila. Zadaća je bila gašenje požara na novoj školskoj dvorani u Šenkovcu. Vatrogasnom vježbom je rukovodio općinski vatrogasni zapovjednik Božidar Đenadija.
U školi Ivana Perkovca su održana tradicionalna sportska natjecanja učenika. Prilika je to da razredi međusobno odmjere sportske snage, ove godine je to bilo u novoj športskoj dvorani i na vanjskom igralištu.
 
Pozivni malonogometni turnir veterana u organizaciji NK Sutla je također uspješno organiziran. Igralo se u novoj sportskoj dvorani.
 
Prvo mjesto su osvojili veterani Laduča, drugo Savskog Marofa, treće BGS Savski Marof, a četvrti je bio Lobor. Za prva tri mjesta su podijeljeni pehari koje je uručio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Šenkovec Željko Baća.
Pučka veselica je održana ispred Vatrogasno-društvenog doma u Šenkovcu u organizaciji NK Sutla. Podijeljeno je skoro 300 porcija gulaša, a piće se prodavalo. Vjerujemo da je klub ostvario neki prihod. Moramo pohvaliti NK Sutlu koji su odlično organizirali veselicu, sve je bilo na visokoj razini. U zabavnom dijelu posebno su se istakli Hruševljani, dok su jedan dio veselice izostali Bizonjci, naši dragi Hrvati iz Mađarske koje je predsjednik općinskog vijeća Stjepan Esih nenadano odveo na snimanje CD-a u Studio La Note vlasnika Damira Ključarića.
Nedjelja je brzo došla, završeni su Dani Šenkovca, a posebno je ponovno bio dirljiv rastanak s Hrvatima iz Mađarske, našim Bizonjcima. Zajednički ručak, roštilj i odojak koje je sponzorirao restoran Stara Preša, naresci i pršut za put istog restorana su znatno pridonijeli cijeloj organizaciji, ali ipak ništa nije moglo utješiti Šenkovljane i Bizonjce na rastanku. Pjesma Đurđice, suze, topli hrvatski zagrljaj…
 
Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena