Loading...
Tražilica
Obavijesti
14.09.2015. u 10:54
Uređeno: 05.06.2017. u 14:16
 JAVNI PRIJEVOZ UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S PODRUČJA OPĆINE BRDOVEC

Početak školske godine je pred nama, a slijedi ubrzo i nova akademska godina, te su aktualne teme oko subvencioniranja javnog prijevoza učenika srednjih škola i studenata.

  Što se tiče Općine Brdovec, njene službe kontinuirano prate sva događanja vezana za subvenciju javnog prijevoza.

 

    1. Učenici s našeg područja ostvaruju subvenciju prijevoza jednog prijevoznika do svojih škola pri kupnji karte/pokaza „Meštrovića“  i Hrvatskih željeznica) i to temeljem  Odluke Općinskog vijeća Općine Brdovec o subvenciji od 25% cijene karte, a očekuje se i Odluka Vlade RH o subvenciji prijevoza u postotku kao i dosadašnjih godina. Za realizaciju te pogodnosti moraju prikupiti:
-          Potvrdu Škole da su upisani,
-          Potvrdu Općine za realizaciju subvencije od 25%, temeljem Odluke Općinskog vijeća Općine Brdovec.
 
     2. Učenici s našeg područja koji se školuju u školama na području Grada Zagreba i koriste usluge prijevoza HŽ-a (relacija do Glavnog kolodvora, odnosno krajnje stanice do koje se koristi HŽ - K18) + ZET-a(za prometno područje grada Zagreba) za realizaciju subvencije javnog prijevoza trebaju prikupiti:
-          Potvrdu Škole da su upisani,
-          Zahtjev Općine za realizaciju subvencije Općine Brdovec od 50% cijene karte/pokaza ZET-a za područje Grada Zagreba i  za lokalno područje odnosno Grad Zaprešić ili Grad Veliku Goricu gdje će se primjenjivati subvencija Vlade RH od 75% i Općine Brdovec od 25% za kartu/pokaz ZET-a – zahtjev ovjerava Općina Brdovec.
-          Zahtjev Općine za realizaciju subvencije Općine Brdovec od 25% cijene karte HŽ-a (K-18 –   – Glavni kolodvor).
 
      Sve informacije i obrasce, osim potvrde o upisu u školu, učenici mogu dobiti u tajništvu Općine Brdovec, gdje se isti i ovjeravaju.
 Za studente Općina Brdovec odobrava subvenciju za priključnu kartu HŽ-a ili K-18 od 25% uz predočenje potvrde o upisu na fakultet i ovjerene potvrde Općine o subvenciji.
Općina Brdovec i njene službe maksimalno se trude olakšati cijelu proceduru ishođenja i realizacije ovih subvencija, mada to nije uvijek lako obzirom na zahtjeve prijevoznika, a i samih korisnika javnog prijevoza. Stoga molimo za razumijevanje i strpljenje.
 

Dokumenti:

Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena