Loading...
Tražilica
Obavijesti
23.09.2008. u 10:54
Uređeno: 23.09.2008. u 11:10
DANI HARMICE 2008.

Harmičani u trodnevnom slavlju proslavili dan mjesta

Malo mjesto, veliki rezultati
 

Tim su riječima opisali rad Vijeća mjesnog odbora gosti na svečanoj sjednici. Izvješće o radu VMO u protekloj godini podnio je predsjednik VMO Harmica Franjo Krčan koji je istakao kako je sinergija koja je u radu postignuta s mjesnim organizacijama i općinom Brdovec dala lijepe rezultate.

 

Svakako je najvažniji događaj na godišnjoj razini bio otvaranje dionice rekonstruirane pruge Sutla – Harmica. Uz ovaj događaj, Harmičani su još vodili računa o održavanju mjesnog Vatrogasnog doma, Trga Ivana Perkovca, dječjeg i malonogometnog igrališta. Želja im je u idućoj godini obilježiti mjesto rođenja književnika, novinara i političara Ivana Perkovca.
U Harmici je u sklopu trodnevnog slavlja održan pozivni stolnoteniski turnir koji se igrao u tri kategorije – djeca do 12 godina, djeca od 12 godina na više i seniori. Održana je i pokazna vježba vatrogasnih društava Harmica i Brdovec, a održan je i malonogometni turnir mjesnih ekipa u kojem su igrali Ivan Perkovac, Mladi – Laura Harmica, Harmički tentaši i ženska ekipa Harmice. Turnir je privukao veliki broj mještana koji su uživali u svakom potezu sudionika, a smijeha nije nedostajalo.

U završnoj svečanosti održana je svečana sjednica VMO Harmica, procesija od Vatrogasnog doma do mjesne kapelice, te misno slavlje za sve pokojne Harmičane. Blagoslovljeno je novo vatrogasno vozilo, a vrijedne domaćice Harmice su priredile nedjeljni ručak za sve Harmičane i uzvanike. U programu su još sudjelovali KUD Mihovil Krušlin, Mješoviti pjevački zbor župe Svetog Vida, djeca OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, band «Dečki z bregov». Zahvalnice za poseban doprinos razvoju Harmice dodijeljene su načelniku općine Brdovec Mladenu Debeljaku, koordinatoru za rekonstrukciju Kumrovečke pruge dr. sci. Ivanu Švaljeku, bivšem predsjedniku VMO Harmica Stanku Slugi, direktoru poduzeća Laura – Dinku Laušu, učiteljici OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca Jasni Horvat, voditelju komunalnih poslova u općini Brdovec Ivici Paveliću i voditelju stolnotenisača Damiru Puškašu. 

Urednik

Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena