Loading...
Tražilica
Obavijesti
18.03.2014. u 16:49

·         Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – svima je poznato da dolazi do velikih klimatskih promjena i pogoršanja, kako u svijetu, Europi, tako i u ovim krajevima, česta su jaka nevremena, a posljedice su velike štete. U ovom slučaju misli na stanje moto-cross staze u Prigorju gdje je zbog velikih kiša došlo do nanošenja blata u dvorišta ispod staze. Tu je i kapela sv. Josipa oko koje je također nastala šteta jer odvodni kanali uz stazu sjeverno od kapelice nisu mogli primiti tolike količine oborinskih voda. Smatra da bi se uz mala sredstva moglo osigurati da se to više ne događa, odnosno da se ti kanali prošire koliko mogućnosti dozvoljavaju. Inače, sanacija moto-cross staze je u programu mjesnog odbora. Pita da li je moguće nešto učiniti da se u buduće to ne događa? Drugo pitanje se odnosi na priključak na kanalizaciju Školske ulice. Zna da tu ima problema, ali radovi su već trebali biti izvedeni.

 
                Odgovara načelnik ALEN PRELEC – nisam znao da je kiša toliko ugrozila kapelicu, a vjerojatno i stambene objekte u okruženju. Takve informacije nema, ali će zatražiti mišljenje voditelja komunalnih poslova o stanju odvodnih kanala. Ako je stanje loše da ih se uredi prije jeseni i kiša.
                Što se tiče drugog pitanja, pronađeno je određeno rješenje, očekuje se potpisivanje sporazuma unutar 2-3 tjedna, a nakon tog papirnatog rješavanja, išlo bi se u izvođenje radova u Školskoj ulici. Mreža u jednom dijelu ulice postoji, treba je proširiti do Stare škole i napraviti priključke. Nada se da će do slijedećeg vijeća to biti riješeno.
 
·         Vijećnik DRAGUTIN MEĐIMOREC – pitanje je vezano uz naplatu komunalne naknade za prostor pilane i Zaprešićanke – pilana je navodno u slovenskom vlasništvu – 10000 m2 prostora koji se koristi u poslovne svrhe i ne plaća se komunalna naknada. U sklopu toga je i skladište Zaprešićanke za koje se također ne plaća komunalna naknada. Drugo pitanje – činjenica je da je plinska mreža u vlasništvu općine. U cijeni plina ima dijelova koje ubire GPZ, a koji bi trebali pripasti općini. Nekad je to bilo 24 lipe po m3. Moli da općina od GPZ zatraži dio tih sredstava u cijeni plina i da doznačuju općini, a ne GPZ-u. To je dio za amortizaciju i održavanje plinovoda.
 
                Odgovara načelnik ALEN PRELEC – prije nekoliko godina obišao je tu lokaciju i utvrđeno je da nitko nije plaćao komunalnu naknadu. Prije dvije godine postignut je dogovor sa sadašnjim korisnikom, ali za puno manju kvadraturu koju koristi od ukupne. Komunalna naknada se sada naplaćuje za taj dio. Jedan dio iznosa koji je obračunat (180.000,00 kn) je ušao u zastaru.
                Odgovor na drugo pitanje bit će dostavljen u pisanom obliku.
 
·         Vijećnik MARIJAN LEPESIĆ – jesen je na vratima, u tijeku su berbe i ostali radovi i trebalo bi urediti poljske puteve, a na nekima ne mogu proći ni bicikli, a kamo li traktori. Drugo pitanje - to je već više puta ponavljao, a radi se o slijepoj ulici u Prudnicama, kad se skrene desno kod Vlašića, Ulica A. Kovačića od igrališta do kraja (Žnidarića). Ljudi koji ne znaju put skrenu u tu slijepu ulicu. Trebalo bi tu staviti odgovarajući prometni znak. Znači križanje A. Kovačića i I. Kičmanovića (pri Rabusu).
 
                Odgovara načelnik ALEN PRELEC – primjedba će biti upućena voditelju komunalnih poslova radi uređenja tih poljskih puteva. Što se tiče drugog pitanje -  može se staviti i putokaz za Plivu.
Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena