Loading...
Tražilica
Obavijesti
23.06.2015. u 08:42

  · Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – prvo pitanje odnosi se rješavanje priključenja objekata i Stare škole na kanalizaciju u Školskoj ulici .

     Odgovara načelnik ALEN PRELEC – Školska ulica je u završnoj fazi, ali kako se radi s ljudima, ništa nije u završnoj fazi. Gospodin Nikola Rešetar koji radi na projektu kanalizacije već se „potrošio“ na tom projektu i u slučaju sa Školskom ulicom, odnosno s gospodinom Ljubičićem. Dovoljno je da je samo jedan čovjek protiv, pa da se sve zakomplicira. Gospodin Ljubičić je načelno za, očekuje se lokacijska i građevinska dozvola, nada se sutra, ako ne, možda za 3-6 mjeseci. Ima puno problema i u Brdovcu, u Ulici Matije Gupca gdje je nekoliko kuća koje su puno niže od kolektora, dogovoreno je da kolektor ide prema dolje, kroz jedno dvorište, gravitacijski. Postigne se dogovor s čovjekom i kao nema problema. Onda dođe za dva, tri mjeseca, pa za šest i sve to traje. O izvlaštenju nema ni govora. Najbolje je ići mirnim putem, dogovorom. Međutim, kanalizacija ide dalje, problemi se rješavaju, nije problem novac, već imovinski odnosi, ali treba riješiti asfalt i parkiralište uz staru školu jer to nema veze s kanalizacijom.

 
  · Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – drugo, postoji odluka o premještanju „zelenog otoka“ u centar Prigorja, pa pita da li se radi na tome, odnosno kad se planira to učiniti? Naime, uvijek su bili tamo gdje se sada i odlukom predlaže.
 
    Odgovara načelnik ALEN PRELEC – „zeleni otoci“ su postavljeni na 12 lokacija u Brdovcu i studiozno se razmislilo gdje će se oni staviti. Odluku ne misli mijenjati. Ako će svaki građanin odlučivati gdje će biti „zeleni otok“, ništa se neće postići. Bilo je problema i u Drenju i Vukovom Selu. „Zeleni otoci“ trebaju biti na onom mjestu koje je vlasništvo općine Brdovec i ne misli donositi drugačiju odluku. Konkretno, u Prigorju je općinsko zemljište, ima dovoljno mjesta, komunalnom poduzeću također odgovara lokacija. Zamolit će mjesni odbor odluku o micanju postavljene kućice koju je gospodin Kramarić pokušao staviti u funkciju.
 
 
  · Vijećnik VINKO MEDVID – pita u kojoj fazi je realizacija projekta noćnog dežurstva ljekarne u Zaprešiću jer je čuo da je i u Zagrebu zatvorena ljekarna na Trgu bana J. Jelačića?
 
    Odgovara načelnik ALEN PRELEC – bilo je dosta priča oko dežurne ljekarne u Zaprešiću. Svih ovih godina grad Zaprešić je izvršavao svoje obveze prema ljekarni, dok neke općine nisu ispunjavale svoje obveze. Općina Brdovec je ispunila sve svoje obveze. Napravljena je analiza u kojem vremenu se najviše koristi ta ljekarna. Vrlo malo se koristi od 24,00 sata do jutra. U razgovoru s gradom Zaprešićem rekao je da je općina Brdovec i dalje spremna sufinancirati ljekarnu i dogovorili se da će sufinancirati svoj dio dežurstva ljekarne do 24 sata. Županija će plaćati 50%, a ostalih 50% grad Zaprešić i općina Brdovec. Ukupan iznos je 309.204,00 kn, Zagrebačka županija plaća 150.000,00 kn, općina Brdovec 48.754,00 kn, a grad Zaprešić ostalo. Neka bude na dušu ostalih načelnika koji to ne žele plaćati, a njihovi građani će to koristiti.
 
  · Vijećnik VINKO MEDVID – postoji ljekarna i u West Gateu koja radi do 22 sata, možda bi se ta ljekarna mogla sufinancirati još dva sata.
 
  · Potpredsjednik STJEPAN ESIH – njegovo pitanje odnosi se na rad LAG Sava, koji je osnovan prije godinu i pol dana. Postoji 52 LAG-a u Hrvatskoj, 51 radi, a 1 ne radi, pa pita što se s njim događa.
 
    Načelnik ALEN PRELEC – na inicijativu općine Brdovec prije godinu dana osnovan je LAG Sava, a pridružio se i grad Zaprešić. Međutim, ne može funkcionirati ako nema čovjeka koji će o tome brinuti. Razgovarao je s gospodinom Halužanom i pitao ga zašto ne funkcionira. Radi se završna dokumentacija i apliciranje za plaću direktora LAG-a. Nada se da će se sredstva osigurati.
 
  · Potpredsjednik STJEPAN ESIH – poziva nazočne na 9. međunarodnu manifestaciju Vino u brdovečkoj čaši, 26.4. u Šenkovcu.
 
  · Načelnik ALEN PRELEC podsjeća nazočne da im je na uvid na stol dostavljeno izvješće Policijske postaje Zaprešić o stanju sigurnosti.
Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena