Loading...
Tražilica
Obavijesti
04.03.2016. u 13:14
Uređeno: 04.03.2016. u 13:56

 ·         Potpredsjednik ZLATKO FILIPČIĆ – podsjeća na onu „ista meta, isto odstojanje“, 2014. godine postavio je pitanje dva puta, pretprošle jednom, ove godine jednom, a radi se o 11 m2 asfalta, a prije je kopana kanalizacija. Izašao je na teren s načelnikom, došla je nova godina, a mahovina raste obzirom da je to sjeverna strana. Čuje ima viška asfalta na terenu, ne zna se gdje bi se s njim, a za ovo treba samo 5 tački asfalta kod društvenog doma u Ključu.

            Drugo pitanje, produžetak Zanatske ulice prema crpnoj stanici – tamo su same rupe i vozilo se crijep, cigla i beton da se one zatrpaju. A potrebna su samo dva kamiona da se ulica malo poravna. U 3,5 godina – 0 bodova! Vozi se po njivama susjeda, osobno ne može doći do njive bio je za to da se odrekne dijela parcele za javni put.
 
            Odgovara načelnik ALEN PRELEC – sutra će doći Ivica i Nikolić vidjeti što treba napraviti.
 
·         Vijećnik ZVONIMIR POROBIĆ – upozorava na velike količine smeća po željezničkoj pruzi na potezu od Savskog Marofa do Laduča i pita tko to čisti jer je ostalo vjerojatno nakon prolaska migranata.
 
            Odgovara načelnik ALEN PRELEC – puno je migranata prošlo kroz općinu i Ključ, što su njegovi mještani i te kako primijetili. Kad god su prolazili kroz Ključ ostajalo je puno smeća koje su općinske službe brzo očistile, čak i šljunčane puteve. On ne može ljude slati na željezničku prugu, to nije u nadležnosti općine. Uputit će dopis Hrvatskim željeznicama da to očiste.
 
·         Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – to pitanje je već postavila prije par godina, ali sada je krajnje vrijeme. Naime, HDZ nema svog prostora na području općine i onemogućen je kvalitetan rad, odnosno bilo kakav rad i funkcioniranje jedne velike stranke s brojnim članstvom. Podsjeća da je HDZ imao svoje prostorije, ali sad ne bi išla u širinu. Sada je dovedena u jednu nezavidnu poziciju i ne može raditi, to je kao da je donesena odluka o zabrani rada HDZ, jer nema prostora. Pita na koji način to riješiti i dobiti prostor?
 
            Odgovara načelnik ALEN PRELEC – HDZ nema svoj vlastiti prostor, ali nema ga ni HSS, ni SDP, ni HSU, niti jedna druga politička stranka u općini Brdovec, osim ako ga sami ne kupe. Općina Brdovec ima svoje domove i svi domovi su na raspolaganju povremeno, kad ih se može koristiti, kako za HDZ, tako i ostale stranke. Kad bi se postigao dogovor o trajnom korištenju prostora, trebalo bi obračunati određenu najamninu. Ali, takvog prostora nema. Na raspolaganju su svi prostori i društveni domovi u vlasništvu općine. Kako HDZ-u, tako i ostalim strankama.
 
·         Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – nije zadovoljna odgovorom jer je HDZ imao svoj prostor, nije bio u vlasništvu, već iznajmljen prostor u općinskoj zgradi. Došlo je do zahtjeva za otvaranjem županijskog ureda i taj prostor je izgubljen. Bilo je dogovoreno da se nađe zamjenski prostor. Sve udruge imaju svoj prostor, a stranke u drugim općinama i gradovima imaju također svoj prostor i to su regulirale po pozitivnim prostorima. Pita zašto se to ne bi tako riješilo i u ovoj općini.
 
            Načelnik ALEN PRELEC – općina je raspisala natječaj za najam prostora u vlasništvu općine u prostoru ispod općinskih službi u ovoj zgradi, u Laduču, Zdencima i Vukovom Selu. Ako postoji interes, HDZ se može javiti na natječaj i dobit će prostor, ako želi uzeti u najam, treba podnijeti zahtjev i mogu ući u bilo koji prostor koji njima odgovara.
 
·         Vijećnik MARIJAN LEPESIĆ – led rasvjeta radi duž glavne ceste pa ga zanima da se vide pokazatelji o uštedi, odnosno da li je došla smanjena rata struje.
 
            Odgovara načelnik ALEN PRELEC – još nije rađena analiza. To će biti teško napraviti, ima puno mjernih područja. Dovoljno govori i podatak da je do sada žarulja bila od 150W, a sada je od 70W i moralo bi se vidjeti smanjenje potrošnje. Ne bi to bilo 50% na ukupan iznos, to je samo jedan dio, ali će se kroz neko vrijeme moći to analizirati.
 
·         Vijećnica DANICA FIRKELJ – postavlja pitanje u vezi nadstrešnice u Vukovom Selu. Naime, prema domu su dvije na 200 m udaljenosti.
 
            Načelnik ALEN PRELEC – općina je poslala dopis MO V. Selo gdje je rečeno da se općina ne slaže s mjestom za autobusno stajalište to je kod broja 61 jer je to poslije jednog lošeg zavoja i na tom mjestu stajalište ne može biti. Predloženo je da se ono središnje autobusno stajalište premjesti na mjesto između broja 65 i 67. to je na jednom ravnom dijelu, pregledno je i ima smisla. To je zadovoljavajuće rješenje za sve. Ukinut će se ona nasuprot onih bunara. 
Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena