Loading...
Tražilica
Obavijesti
04.03.2016. u 13:15
Uređeno: 04.03.2016. u 13:58

 ·         Vijećnik IVAN HRIBAR podsjeća na sastanak u 12. mjesecu prošle godine u OŠ I.B: Mažuranić između ravnatelja, Vijeća roditelja i načelnika kada je postavljeno pitanje rješavanja prelaska školske djece preko pruge u Savskom Marofu. Načelnik je odgovorio da se o tome razgovarati s nadležnima u HŽ-u i dati povratnu informaciju. Pita da li ima kakvih informacija.

 
Odgovara načelnik ALEN PRELEC – koliko se sječa, na to je odmah odgovorio. Naime, u planu je izgradnja nogostupa u Kolodvorskoj i Januševečkoj ulici, Kolodvorska cijelim dijelom od Zagrebačke do prijelaza preko pruge u Savskom Marofu. Taj cestovni prijelaz preko pruge veoma je uzak i vrlo opasan za sudionike u prometu. Namjera ga je proširiti za 1-1,5 m, koliko dozvoljava tamo postavljen uređaj, napravila bi se traka za pješake, dok bi vozila ima svoju traku. S tim općinskom planovima upoznao je HŽ jer oni moraju dati odobrenje. Već tijekom polovice ove godine planira se to realizirati.
 
·         Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ ima pitanje za predsjednika – Općinsko vijeće je prije više od godinu dana imenovalo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, ali ono još uvijek nije konstituirano. Pita zašto nije.
 
Odgovara predsjednik DAMIR SLAVNOVIĆ – to će biti realizirano.
 
·         Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – drugo pitanje je za načelnika: 29.1. bila je Noć muzeja, tako i na području općine Brdovec. U sklopu tih događanja bili su određeni programi i aktivnosti. Tako je u Muzeju Brdovec održana izložba i predavanje o dvorcu Januševec i u pozivnici za ta događanja navedeno je da se dvorac nalazi između naselja Brdovec i Prigorje Brdovečko. Koliko je njoj poznato, dvorac se nalazi u Prigorju Brdovečkom, a ne „između naselja Brdovec i Prigorje Brdovečko“. Takav prostor ne postoji. To je kardinalna greška. U sklopu tih događanja navodno su se prikupljali neki potpisi o tome što bi se trebalo graditi oko dvorca Januševec. Moli obrazloženje i odgovor što se to događalo, jer kao predstavnica mjesta Prigorja Brdovečkog ima obvezu dati im pravi odgovor.
 
Odgovara načelnik ALEN PRELEC – nije radio taj katalog, odnosno pozivnicu, to pitanje treba postaviti njenoj autorici, Maji Milun, kojoj je to bio diplomski rad. Što se tiče drugog dijela pitanja, odgovara da je navedena izložba bila o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti dvorca Januševec. Ova mlada autorica napravila je svoju viziju kako bi dvorac trebao izgledati u budućnosti i u tom sklopu su bili ispunjavani anketni upitnici.
 
·         Vijećnik MARIJAN LEPESIĆ – podsjeća na sastanak načelnika i predsjednika mjesnih odbora na kojem je, između ostalog, rečeno da se ukidaju domari, priča se svašta, pa moli objašnjenje. Zanima ga tko će onda u buduće imati ključeve domova, brinuti o imovini i infrastrukturi domova, njegovom održavanju, brizi o najmu i korištenju od strane udruga?
 
Odgovara načelnik ALEN PRELEC – navodi da je 23.2. održan sastanak s predsjednicima mjesnih odbora i temeljem toga će svim domarima biti upućen dopis sa obavijesti o raskidu ugovora o djelu, jer takav način rada nije u skladu sa zakonom. Naime, općina je imala inspekcijski nadzor u kojem je rečeno da ovakav rad nije prihvatljiv. Morat će se pronaći novi način rada i funkcioniranja, te sve moli za dostavu prijedloga rješavanja.
 
·         Vijećnik MARIJAN LEPESIĆ postavlja pitanje u vezi uređenja ceste od željezničke stanice Savski Marof do Plive jer je u katastrofalnom stanju.
 
Odgovara načelnik ALEN PRELEC – u planu za 2016. godinu Općine Brdovec i Županijske uprave za ceste je uređenje ceste Prudnice – Drenje, odnosno od Savskog Marofa o Drenja.
Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena