Loading...
Tražilica
Obavijesti
23.06.2015. u 08:44

Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Damira Slavnovića, u  utorak, 14.4.2015. u 17,00 sati održana je 18. sjednica Općinskog vijeća, prva u ovoj godini. U nazočnosti 14 vijećnika, načelnika, njegovih zamjenika, županijskih vijećnica, te pročelnika općinskih upravnih odjela,  raspravljeno je 12 točaka dnevnog reda.

Pod 1.  točkom dnevnog reda jednoglasno je prihvaćen zapisnik 17. sjednice Općinskog vijeća.

Pod 2. umjesto člana Odbora za proračun i financije, Mladena Debeljaka, jednoglasno je izabran Stjepan Vugrin.
Pod 3. točkom dnevnog reda jednoglasno je osnovano i imenovano Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u sastavu:
1.         DANICA FIRKELJ, Vukovo Selo,  
2.         NADA GALIĆ, Brdovec,  
3.         ANITA OLGA JURČEC, Brdovec,  
4.         ANA LEVOJEVIĆ, Prigorje Brdovečko,  
5.         MIRJANA LIPIĆ, Javorje.
 
 Pod 4. točkom dnevnog reda  jednoglasno je donesena odluka kojom je za vršitelja dužnosti ravnatelja Muzeja Brdovec imenovan gospodin Ivan Cvitković.
 
Pod 5. točkom dnevnog reda većinom glasova su za kandidate za suce porotnike za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici predloženi ANA MARIJA ESIH iz Drenja i RENATO ŠINTIĆ iz Prudnica.
 
Pod 6. točkom dnevnog reda jednoglasno su za kandidate za suce porotnike Županijskog suda u Velikoj Gorici predloženi MILJENKO SUHOBILEC iz Denja i PETAR ŽULJ iz Brdovca.
 
Pod točkom 7. nakon uvodnog obrazloženja  Odluke o nabavi energetski učinkovite javne rasvjete uz D-225 koje je podnio načelnik ALEN PRELEC i istakao da općina Brdovec već duže vrijeme radi na projektu energetski učinkovite javne rasvjete, koja je na području općine prilično razgranata, općina je značajan potrošač električne energije, skoro u vrijednosti od milijun kuna godišnje, a ista je dosta neučinkovita i zastarjela. Taj projekt radi se dugo vremena i sada je potpuno spreman za apliciranje prema europskim fondovima. Jedna od mogućnosti bila je apliciranje prema Fondu za energetsku učinkovitost koji bi ovaj projekt sufinancirali sa 40%. Krajem prosinca prošle godine općina je dobila obavijest od Ministarstva o mogućnosti sufinanciranja, ali se ta stavka više nije mogla staviti u proračun na poziciju samo za javnu rasvjetu za D-225, nego u sklopu jedne pozicije u proračunu koja predviđa sve projekte za kandidiranje. Za sada se ne zna koje će projekte općina kandidirati u 2015. godini, a ne zna ni koje će dobiti.
            Kako je Fond donio odluku da se može krenuti u javnu nabavu i odlučio da će to sufinancirati sa 40%, općina je taj postupak i pokrenula. Natječaj je završen, obavljen postupak otvaranja ponuda i ostaje 90 dana do donošenja odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Postoji veliki raspon iznosa ponuda ponuditelja, od 600.000,00 do 800.000,00 kn. Sada treba donijeti odluku o nabavi energetski učinkovite javne rasvjete uz D-225. Radi se o led rasvjeti, Fond pomaže sa 40%. Općina je aplicirala i prema Županiji i drugim izvorima financiranja i nada se da bi se moglo dobiti još nešto sredstava. Investicija ne bi trebala iznositi više od 500.000,00 do 600.000,00 kn i općina Brdovec bi bila među prvima u Hrvatskoj koja bi imala ovakvu učinkovitu led rasvjetu. To je javna rasvjeta nove generacije, 21.stoljeća koju malo tko ima u Hrvatskoj. To nije sve što se tiče javne rasvjete, ide se i s projektom s esko-programom u Ključu. Godišnje se u Ključu potroši 100.000,00 kn za energiju. S novim investitorom i dalje će se plaćati 100.000,00 kn godišnje, ali će općina izgraditi javnu rasvjetu, električna energija će koštati 40.000,00 kn, a 50.000,00 kn će biti otplata svega što je ugrađeno. Nada se da će taj program biti odobren.
Radi se i na master programu Zagrebačke županije za cijelu općinu Brdovec, ali to je malo komplicirano jer su uključene sve jedinice lokalne samouprave. I tu je dostavljena prijava, tako da bi se kompletna javna rasvjeta mogla zamijeniti do 2016.godine. Općina Brdovec angažirana je na kompletnoj zamjeni javne rasvjete na području općine, što bi trebalo donijeti uštede od 40-50% potrošnje na godišnjoj razini, odnosno oko milijun kuna, te obrazloženja o provedenom natječaju, većinom glasova donesena je Odluka o nabavi energetski učinkovite javne rasvjete uz D-225.
 
Pod 8. točkom dnevnog reda jednoglasno je donesena Odluka o usvajanju Izvješća o izvršenju plana gospodarenja otpadom općine Brdovec za 2014. godinu.
 
Pod 9. točkom dnevnog reda donesena je većinom glasova Odluka o  uvjetima obavljanja pokretne prodaje na podruju općine Brdovec, s dopunom o naknadi za pokretnu prodaju u iznosu od 3.000,00 kn godišnje.
 
Pod 10. točkom jednoglasno je donesena  Odluka o prodaji općinskog vozila.
  
Pod točkom 11. većinom glasova donesena je Odluka o izradi Projekta ukupnog razvoja općine Brdovec.
 
Pod aktualnim satom prijavljeni vijećnici zatražili su odgovore na pitanja:
Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena