Loading...
Tražilica
Obavijesti
11.04.2012. u 13:31
Na početku načelnik ALEN PRELEC je odgovorio na postavljena pitanja na predzadnjoj sjednici Vijeća u prošloj godini. Vezano za novu gospodarsku zonu između Ključa i Drenja, podsjetio je da je vijećnik Mladen Debeljak rekao da su sve radnje na toj tmi napravljene za mandata sadašnjeg načelnika, što nije istina. Sve predradnje, gotovo do završetka prostornog plana i njenog donošenja, napravio je bivši načelnik i bivše Općinsko vijeće, a što dokumentira e-mailom Predraga Franješevića Mladenu Debeljaku od 4.11.2008.: prijedlog radne zone uz ulicu Drenje – Ključ je razmotren i uvažen, akceptirani su objekti Laure i Budimira. To je bilo napravljeno prije nego što je ova općinska vlast počela voditi općinu Brdovec. Vijećnik Debeljak je rekao da to s njim nema veze.
 
    Odgovara vijećnik MLADEN DEBELJAK – ovo što je načelnik sada pročitao je interna komunikacija u vrijeme kad se pripremala izmjena prostornog plana. I tada je u zapisniku izjavio da je bila želja da to bude gospodarska zona, a temeljem prijedloga od strane mjesnog odbora i logike da u toj zoni ima dovoljno prostora. Isto tako je rekao da to nije usvojilo Vijeće za vrijeme njegovog mandata, nego je to usvojeno krajem 2010. godine. To je bila sjednica na kojoj je raspravljano o izmjenama prostornog plana, a za što nisu dobili nikakve podloge i vijećnici HDZ-a su bili suzdržani i novo vodstvo se poslije hvalilo da je u tom prostornom planu nova poslovna zona i nisu imali ništa protiv toga. Međutim, nije točno da je plan usvojen na sjednici u prošlom mandatu, nego u ovom. To je bilo u programu bivšeg mandata, ali nije u tom vremenu usvojeno. To je usvojila sadašnja većina, HDZ je bio suzdržan. Stoga nije točno ono što je načelnik rekao, jedino je točno to što zona nije zaživjela.
 
    Načelnik ALEN PRELEC – u nastavku je pročitao odgovore na vijećnička pitanja Ane Levojević (troškovi kapelice) i Mire Lebe (troškovi društvenih domova Brdovec i Zdenci), te im uručio pisane odgovore.
 
    Za repliku se javila vijećnica Ana Levojević, ali predsjedavajući joj ne daje riječ jer u aktualnom satu, po Poslovniku, nema pravo na repliku.
 
·    Vijećnik IVAN HRIBAR ima dva pitanja za načelnika: prvo se odnosi na ponovno otvaranje ljekarne u Prigorju. Zatvorena je zbog preseljenja u Brdovec, ali je vlasnica nakon preseljenja imala želju i nastojala ponovo otvoriti ljekarnu u bivšem prostoru. Rečeno je da je premala udaljenost do slijedeće ljekarne i da nema uvjeta za otvaranje.
Kada je upozoren da previše ide u širinu s obrazloženjem uz pitanje, odgovorio je da je danas slušao i duže diskusije koje nitko nije prekidao. Smatra da je teško raditi na ovakav način.
Drugo pitanje, gradi se nogostup u Brdovcu do Bregovite ulice, pa pita kada će se krenuti s radovima u Prigorju, gdje je također frekventan promet i puno pješaka i školaraca. Ujedno pita što se radi uz glavnu cestu na potezu od vrtića do dvorca Januševec, da li je to staza za pješake ili nešto drugo?
 
    Odgovara načelnik ALEN PRELEC – što se tiče ljekarne u Prigorju, vođeni su razgovori s Ministarstvom zdravstva u kojima je zatraženo njeno ponovno otvaranje. Uz puno obećanja od strane pomoćnika ministra Golema, općinu se odvelo na krivi put i obećanja su ispala lažna. Sada općina kontaktira s novim ministrom i uz obećanje i pomoć županijske vijećnice Senke Šparica Živoder obećano je da će se to hitno riješiti i dobiti dozvola za ljekarnu u Prigorju.
    Što se tiče nogostupa u Prigorju u proračunu općine osigurano je dosta sredstava za realizaciju projekta nogostupa. Postupak javnog nadmetanja za nogostup u Brdovcu je završen prošle godine, nastavljaju se radovi između Rute i Bregovite, 350 m. Uz pomoć i angažman vlastitog komunalnog pogona i općinskim sredstvima izgradit će se nogostup uz cestu između glavne ceste i crkve u tijeku svibnja mjeseca. Cilj je također završiti nogostup u Laduču, gdje je nasipan dio uz cestu u dužini od 120 m i slijedi asfalt u ovoj godini. Nada se da će se pronaći i osigurati sredstva za nastavak izgradnje nogostupa od Prigorja od TISI trgovine do Laduča u dužini od 1600 m. To je ambiciozan plan i potrudit će se, osim proračunskih izvora naći i dodatne druge izvore financiranja da se to završe, uključujući i dio kod dvorca. Raskrčen je dio šume da bi bio bolji pristup u šumu, zatvorit će se kanali i staviti cijevi, te nasipati tu dionicu. Možda ne u ovoj godini, ali dio poslova će svakako obaviti vlastiti općinski pogon.
 
·    Vijećnik ZVONKO LALJAK – podsjeća na javno snimanje televizijske emisije Lijepom našom u općini Brdovec i veliko oduševljenje učinjenim. Zanimaju ga troškovi koje je općina imala u pripremi i organizaciji te emisije. Smatra da je to bila dobra promocija općine.
 
    Odgovara načelnik ALEN PRELEC – iznosi izvješće o troškovima snimanja te emisije i to:          
ukupnim troškovima u iznosu od 37.505,00 kn, odnosno:
 
  1. Tepison 600 m2 – kao zaštita parketa dvorane (koristit će se i dalje): 9.850,00 kuna,
  2. Razglas: 20.000,00 kuna,
  3. Troškovi ugošćavanja sudionika i gostiju (Društveni dom Šenkovec: Trgovina Topol i Restoran Ladanjski raj): 9.884,00 kune,
  4. Restoran Stara preša: 3.500,00 kuna,
  5. Vlado Kosmat - vino: 1.291,00 kuna,
  6. Cvjećarnica - Ruža Fuketa: 3.000,00 kuna,
 
                                                       =47.525,00 kuna
  • Prihod od prodaje karata: 10.020,00 kuna.
 
Sve karte su prodavane, osim one koje je općina bila dužna pokloniti, dio za ekipu HRT i dio za visoke goste.

 

Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena