Loading...
Tražilica
Obavijesti
19.02.2013. u 13:46
Uređeno: 19.02.2013. u 14:06

                        Vijećnik IVAN HRIBAR – pita da li je općinska komunalna služba u mogućnosti kositi travu oko doma zdravlja – ambulante i dječjeg igrališta jer se trava ne kosi redovito. To je do sada radio mjesni odbor. Predlaže da to preuzmu općinske službe kako bi se to redovito uređivalo. Drugo pitanje se odnosi na izgradnju nogostupa uz državnu cestu od kafića Rutt 66 do Prigorja, pa pita da li postoje kakvi rokovi završetka i nadzor. Naime, radovi su počeli još u studenom, a ono što je napravljeno je za svaku osudu, pa da li postoji ugovor o eventualnim kaznama za neizvršenje radova.

 

 

                               Odgovara načelnik ALEN PRELEC – vezano za košnju trave kod ambulante, prije mjesec dana je razgovarao s ravnateljem Doma zdravlja koji je obećao da će to biti riješeno. Sada je trava ponovo velika i dogovorio je s općinskom komunalnom službom da se ti radovi obavljaju i za ambulante u Brdovcu i Prigorju, kao i dječje igralište. Takav nalog je dao općinskoj komunalnoj službi. Dom zdravlja se jednostavno na to oglušuje. Slično je i uz državnu cestu, koju održavaju Županijske ceste.

 

                               Što se tiče nogostupa tu radove izvodi kooperant Županijskih cesta – Obrt Hotko, koji to radi izuzetno nekvalitetno već 6 mjeseci. Potrebno je analizirati ugovor i vidjeti kakve su penale. U Laduču, gdje su radovi kasnije počeli, nogostup je već gotov.

 

 

                                Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – postavlja pitanje vezano za ponovno otvaranje ljekarne u Prigorju, te iznosi da je gospođa Dojčić dobila negativan odgovor od novog ministra i ne može ponovo otvoriti ljekarnu. Koliko zna, nakon toga je uslijedio sastanak načelnika i ministra, pa pitam što je dogovoreno, da li će ljekarna biti ponovo otvorena ili će i dalje biti problem razmak/udaljenost između jedne i druge ljekarne.

 

 

                               Odgovara načelnik ALEN PRELEC – razgovarao je s ministrom Ostojićem o ljekarni: ljekarna nije dobila dozvolu iz dva razloga, jedan je što udaljenost između dvije ljekarne 3 km, a drugi je što nema dovoljan broj stanovnika na području općine. Tražio je neki presedan, iznimni slučaj, za ponovno otvaranje i od toga neće odustati jer smatra da bi Prigorje trebalo dobiti ljekarnu ponovo.

 

 

                               Vijećnik GORAN BUKINAC – otkazan je i najam prostora jer je zbog poplave kompletan inventar uništen, vlasnica ljekarne se iselila iz prostora i u sudskom sporu je s vlasnikom.

 

 

                               Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – vezano uz vrtić u Januševcu podsjeća da su, temeljem natječaja, dokumentacija i radovi s PDV-om 1.990.000,00 kn. Obzirom da su se troškovi popeli na 4.400.000,00 kn pita na koji način su davani poslovi u onom iznosu od 2.000.000,00 kn do 4.400.000,00 kn ako nije proveden natječaj, da li narudžbenicom?

 

 

                               Odgovara načelnik ALEN PRELEC – prije godinu i 6 mjeseci je vrtić izgrađen i na svkoj sjednici Općinskog vijeća bilo je govora o vrtiću i raspravljalo se o njegovoj izgradnji. Podsjeća, 1.900.000,00 kn su bili natječajem dogovoreni radovi, oni su napravljeni i plaćeni. Neki radovi koji su bili dodatno napravljeni – pojačana konstrukcija – to je dodatno koštalo i proveden je natječaj, dobivene 3 ponude, ako je to zakonom i predviđeno. Dodatno je izgrađen nogostup, parkiralište, dječje igralište, za što su raspisana 3 natječaja. U veljači je Državni ured za reviziju vršio kontrolu financijskog poslovanja, pa tako i projekt vrtića, koji je detaljno prekontroliran i nije bilo prigovora na postupak, osim na prekoračenje roka izvršenja radova. Na slijedećoj sjednici Vijeća bit će predočen nalaz revizije, ali tvrdi da ništa s vrtićem nije sporno, osim prekoračenje roka izvođenja. U nekoliko navrata vijećnicima predočena su obrazloženja i kompletna dokumentacija. Smatra da bi konačno trebalo zatvoriti priču s vrtićem.

 

 

                               Vijećnica ANA LEVOJEVIĆ – zahvaljuje na odgovoru, pa pita li su za te dodatne radove išli javni ili pozivni natječaji.

 

 

                               Odgovara načelnik ALEN PRELEC – pozivni natječaji.

 

 

                               Vijećnik DAVORIN BARAČ – pitanje za načelnika, a vezano za sportski dom u Zdencima, kakva je trenutna situacija,koliko je posla učinjeno, koliko košta da li su riješeni imovinsko-pravni odnosi?

 

 

                               Načelnik ALEN PRELEC – sportski dom se radi 9 godina, dobivena je građevinska dozvola, a koliko je potrošeno za radove bit će navedeno u izvješću za slijedeću sjednicu Vijeća.

 

 

                               Vijećnik MIRO LEBO – što je s postupkom davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, a nakon raskida ugovora sa Zeljakom? Zemljište je zaraslo, ne uređuje se.

 

 

                               Odgovara pročelnik DANIEL BUKOVINSKI – Općinsko vijeće je donijelo odluku o raspisivanju natječaja za davanje u zakup zemljišta, a nakon raskida ugovora sa Zeljakom. Nakon provedenog postupka natječaja, Vijeće je izabralo Orsaga iz Zdenaca. Međutim, nakon provedenog kompletnog postupka, ministar poljoprivrede je stavio moratorij na te odluke, ali se prije mjesec dana otvorila mogućnost da se ta odluka provede. Ocijenili su da je općina Brdovec ispravno provela natječaj i da je spremna, uz suglasnost sa Županijskim državnim odvjetništvom, to provesti u djelo. Ministarstvo poljoprivrede je također dalo suglasnost, te je nakon toga ugovor dostavljen na suglasnost Županijskom državnom odvjetništvu. Nakon toga će, uz njihovu suglasnost, načelnik potpisati ugovor o zakupu.

 

 

                               Vijećnik MIRO LEBO – podsjeća, u vezi nogostupa prošli put je postavio pitanje, ali dobio je krivi odgovor. Pravi odgovor je onaj koji je dobio vijećnik Hribar.

 

 

                               Vijećnik MARIJAN LEPESIĆ – kako se približava 8. mjesec, rok završetka izgradnje kanalizacije, koja bi se trebala raditi i na Prudnicama, tvrdi – sredinom 6. mjeseca nije se nitko ni pješice pojavio, a kamo li sa strojem. Smatra da je to „mazanje očiju“ da će, temeljem ugovora, napraviti kanalizaciju do sredine kolovoza.

 

                               Drugo pitanje, u dijelu od igrališta prema Javorju, primijetio je da je dio, koji je iskopan, da je pripremljen za asfaltiranje. S druge strane, gledajući od Zdenaca do Javorja, koliko su iskopali za sanaciju asfalta, on ima duplo deblji asfalt. Ovo što je pripremljeno, to je smiješno! Moli načelnika i općinske službe na tome obrate pažnju, ako oni to asfaltiraju do 1.8. rok će proći i kad to počne propadati, bit će problema. U nastavku upozorava na stanje uz TS u Prudnicama gdje je uništeno 60 cm rubnog asfalta, zasipano s malo šljunka, te je cesta uža 70 cm.

 

 

                               Odgovara načelnik ALEN PRELEC – rok završetka radova na kanalizaciji je 15.8., uključujući i Prudnice i neće se prekoračiti taj rok, osim za sanaciju. Sanacija će ići na slijedeći način: od glavne ceste u Brdovcu do završetka Javorja i početka Zdenaca – do CS 13, odnosno do kapelice ide u kompletnu sanaciju od strane Županijskih cesta zato jer je napravljeno prije i tijekom zime.

 

                               Nastavak sanacije od kapelice u Zdencima do kraja Zdenaca ići će u 10. i 11. mjesecu ili na proljeće. Prudnice isto tako. Od Plive do Drenja – CS 10 ide kompletna sanacija s asfaltom – rok drugi tjedan. Ostalo po završetku radova i kod zadovoljavajuće zbijenosti tla. Postoji više dionica, na nekima su radovi napravljeni prije mjesec dana. Ne mogu se sanirati rovovi dok ne bude dovoljna zbijenost. Struka kaže da je najbolje kad prođe zima, onda je sanacija najbolja i trajna.

                               Što se tiče stanja kod TS, ne slaže se da je uništeno 60 cm ceste,možda na jednom manjem dijelu. Uputit će se dopis Elektri s upitom kad će sanirati to stanje


Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena