Loading...
Tražilica
Obavijesti
02.08.2013. u 14:01
Uređeno: 02.08.2013. u 14:01
 Prije prelaska na pitanja vijećnika, predsjednik je dao  riječ načelniku.
 
            Načelnik ALEN PRELEC podsjeća na pitanje vijećnice ANE LEVOJEVIĆ s prošle sjednice o tome koliko je u protekle 4 godine prikupljeno sredstava za priključenje na kanalizaciju bi bilo dobro imati te podatke po ugovorima i prikupljenim sredstvima pa odgovara kako slijedi:
-          2009. – 3.162.000,00 kn
-          2010. -     672.000,00 kn,
-          2011. -     514.000,00 kn,
-          2012. -     362.000,00 kn.
               U nastavku želi nazočne upoznati s predstavkom koju je Općinski odbor HDZ Brdovec uputio Ministarstvu uprave, te ju nazočnima pročitao. Zamjerke su upućene načelniku i na rad Vijeća.
            Nakon toga pročitao je i odgovor Ministarstva uprave kojim se u cijelosti pobijaju navedeni prigovori OO HDZ. Izražava žaljenje vijećniku Mladenu Debeljaku zbog sadržaja koji je u ime OO HDZ uputio Ministarstvu uprave. Smatra da to nije dobro ni za općinu, ni Hrvatsku, a ni za jednu političku stranku. Nada se da je i OO HDZ dobio taj odgovor u pisanom obliku i da se takve stvari ne bi u buduće trebale ponavljati. OO HDZ je prijavljivao sukob interesa, što je demantirano, kao i niz drugih stvari na koje je ukazivao. Ispostavilo se da ništa od toga nije točno.
 
            Nakon toga riječ su dobili prijavljeni vijećnici.
 
·         Vijećnik MIRO LEBO – dva pitanja načelniku – bio je raspisan natječaj za sanaciju stare škole u vrijednosti 420.000,00 kn, pa pita da li je to realizirano, da li je plaćeno i koliko. Moli uvid u tu dokumentaciju. Isto tako i za Muzej Brdovec.
 
            Odgovara načelnik ALEN PRELEC – općina je uređivala staru školu u Šenkovcu, ne samo sredstvima Općine Brdovec, već i Ministarstva regionalnog razvoja i Zagrebačke županije. Svi računi iz prošle godine su plaćeni. Ostalo je još 30.000,00 kn za SML za nove radove. Svi drugi radovi su završeni skoro 95%. Neke stvari nisu odrađeni zbog zime. Kad će biti i ti radovi realizirati, podmirit će se i ovih 30.000,00 kn.
            Što se tiče uvida u dokumentaciju i za staru školu i za Muzej Brdovec, nema problema, sve je rađeno po natječaju i propisima Ministarstva kulture, uz njihov veliki doprinos i angažman.
 
·         Vijećnik MIRO LEBO – križanje ulica Beluhanove i M. Gupca – u posljednjih deset dana bilo je nekoliko prometnih nesreća, trebalo bi se krenuti u rješavanje tog križanja.
 
            Načelnik ALEN PRELEC – u planu je ove godine zacijeviti Anićevu ulicu i regulirati Beluhanovu, M. Gupca i Anićevu. Činjenica je da se tamo vozi neprilagođenom brzinom i na to ne može utjecati, ali slaže se da se radi o frekventnom križanju. U planu je rješavanje do kraja godine i za to su sredstva planirana u proračunu.
 
·         Vijećnik DAVORIN BARAČ – pitanje za načelnika – načelnik je bio svjedokom jučerašnjeg izbora predsjednika MO Zdenci, gdje su dva kandidata imala jednak broj glasova, nije ništa riješeno, te pita koji je slijedeći korak?
 
            Načelnik ALEN PRELEC – MO Zdenci ima predsjednika, htjelo se napraviti promjenu. Međutim, dok se ne postigne dogovor, predsjednik ostaje isti koji je do sada vodio MO.
 
·         Vijećnik MLADEN DEBELJAK – pitanje za načelnika – obzirom na obraćanje načelnika, a vezano za predstavku OO HDZ Ministarstvu uprave, podsjeća da su vijećnici HDZ-a u dva navrata tražili njegovu (načelnikovu) zaštitu zbog nepoštivanja Poslovnika, što je činjenica i u tim dopisima nije ništa neistinito. HDZ se obratio za mišljenje obzirom da je donesena odluka o brisanju dijela zapisnika, što smatra da nije zakonito, onemogućena im je na slijedećoj sjednici rasprava o zapisniku prethodne sjednice, što je isto tako prekršaj Poslovnika i to je bio povod za napuštanje sjednice. Otišli su s te sjednice Vijeća i ono je ostalo bez kvoruma, a Poslovnikom je propisano da se u tom slučaju treba provjeriti kvorum. Kvorum trebaju provjeriti oni koji su na sjednici, a ne oni koji nisu. I predsjednik je dužan sazvati sjednicu za drugi datum i obavijestiti o tome sve vijećnike. Međutim, sjednica je nastavljena i završila je kako je završila. Čita tekst zapisnika 36. sjednice: „nakon toga vijećnici HDZ-a…… napuštaju sjednicu u 18,10 sati“ Predsjedavajući Damir Slavnović konstatira da su navedeni vijećnici napustili sjednicu Općinskog vijeća. Prije zaključivanja točke aktualni sat predsjedatelj daje riječ načelniku. Načelnik uzima riječ i govori na sjednici koja nema kvoruma. Nakon toga predsjedatelj zaključuje aktualni sat, te predlaže pauzu. Načelnik treba odlučiti koja navedena verzija je točna. Načelnik treba odlučiti da li je točna njegova izjava na prošloj sjednici koja je u zapisniku da je činjenica da su vijećnici HDZ napustili prostoriju i da je predsjedavajući dao pauzu.
 
            Načelnik ALEN PRELEC – nakon napuštanja sjednice od strane vijećnika HDZ-a dana je pauza.
 
            Vijećnik MARIJAN LEPESIĆ – pitanje za predsjednika Vijeća, a mogu i zamjenici – budući da je zadnja sjednica, predlaže da se u buduće,obzirom da općina ima vlastiti komunalni pogon, očisti parking ispred općine.
            Drugo, zahvaljuje svim nazočnima na strpljenju i suradnji u proteklom mandatu u ime HSS i svoje ime, te upućuje iskrene čestitke povodom Uskrsa.

 

Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena