Loading...
Tražilica
Obavijesti
19.02.2013. u 14:37
Uređeno: 19.02.2013. u 14:47

NOVI USTROJ I DJELOVANJE VATROGASTVA NA PODRUČJU OPĆINE BRDOVEC

  
             Pod predsjedanjem Stjepana Esiha, predsjednika Općinskog vijeća,  u utorak, 27.11.2012. održana je 34. sjednica Općinskog vijeća. Raspravljano je o 6 točaka dnevnog reda u nazočnosti 16 vijećnika, županijskih vijećnika i zaposlenika općinske uprave. Sjednici je bio nazočan i odvjetnik Adnan Omanović koji zastupa Općinu Brdovec u sudskom sporu protiv Sutle Šenkovec.
            Nakon verifikacije zapisnika održan je aktualni sat u kojem su vijećnicima na pitanja odgovarali načelnik i stručne službe:

            Pod 3. točkom dnevnog reda većinom glasova prihvaćen je Proračun za 2013. godinu s projekcijama za 2014. i 2015. godinu, nakon uvodnog obrazloženja načelnika, Odbora za proračun i financije, te pročelnice UO za financije Maje Coner.

            Pod 4. točkom dnevnog reda ni na ovoj sjednici nije donesena Odluka o izradi UPU Savršćak, te je dogovoreno da se materija detaljno pripremi za slijedeću sjednicu uz nazočnost predstavnika Grada Samobora.
            Pod 5. točkom dnevnog reda održana je  kvalitetna rasprava o novom ustroju vatrogastva na području općine Brdovec koji bi trebao krenuti od 1.1.2013. godine. Ovo je prva rasprava na ovom predstavničkom tijelu, a rezultat je niz predradnji, rasprava i razgovora koje je obavio načelnik i donačelnici, kako s predstavnicima VZO, županijske zajednice i općina u okruženju. Došlo se do najprihvatljivijeg modela i rješenja, a kroz rasprave koje slijede sigurno će se iskristalizirati najpovoljniji model djelovanja vatrogastva na području općine Brdovec. Na slijedećim sjednicama Vijeća nastavit će se ova rasprava uz nazočnost predstavnika VZO Brdovec.

            Pod točkom 6. dnevnog reda u nazočnosti odvjetnika Adnana Omanovića koji Općinu Brdovec zastupa u sudskom postupku protiv Sutle Šenkovec, jednoglasno je donesena nova Odluka o kupnji nekretnine – općinske zgrade, a stavljena van snage stara odluka jer se radi o novom iznosu sredstava potrebnih za kupnju nekretnine.

Urednik
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena