Loading...
Tražilica
Posljednja utrka za prvenstvo Hrvatske u motokrosu

 

Posljednja utrka za prvenstvo Hrvatske u motokrosu koja se vozila na Pepačevom bregu, a organizator utrke je bio AMK Savski Marof, privukla je pažnju petstotinjak gledatelja. Vozači su se natjecali u klasama juniori 50, 60, i 80 cm te seniorskoj klasi u 85, 125-250 open kup «B» liga. Generalni sponzor utrke je HAK, a pokrovitelj Općina Brdovec. Naravno uz AMK Savski Marof tu je i Hrvatski motociklistički savez, INA, Croatia osiguranje, D.B.T. d.o.o., tiskara Kosmat, Obrt Stjepan Hrestak, Messer, VMZ d.o.o., Renoprom, Technomax, Viadukt, PTP Zaprešić, Zaprešićanka d.o.o., Turistička zajednica Grada Zaprešića i još mnoštvo sponzora koji su odlučili pomoći organizaciju utrke.
Oblačno i sparno vrijeme dodatno je podizalo adrenalin vozačima, koji su uoči posljednje utrke bili malo nervozni, bar oni koji su trebali još koji bod zbog plasmana.
Vrijedni članovi AMK Savski Marof i ljubitelji motokrosa neumorno su dva tjedna radili na uređenju staze koja po svojim karakteristikama spada u jednu od boljih staza, ipak i ona ima svoju ćud koju vozači trebaju poštivati. Nakon što su se suci razmjestili na propisane pozicije, utrka je krenula. Utrke su praćene digitalnom tehnologijom tako da su rezultati pouzdani i točni.
Sve je dobro počelo, zvuk motora, miris oktana, ljepotice koje obvezno prate utrke, miris kotlovine i mnoštvo motorista u kožnim jaknama, dvoja kola hitne, policija, te veseli glas spikera stvorili su lijep ugođaj na Pepaču.
Miljenko Topol predsjednik kluba i njegovi vrijedni suradnici s velikom su pažnjom pratili organizaciju utrka, ali i svih događaja koji se paralelno odvijaju uz utrku.

Prekrasni skokovi plijenili su pažnju posjetitelja koji su mogli uživati u odličnim vožnjama.

 

REZULTATI:

 
MX2
1. Nenad ŠIPEK                 MCK Zabok
2. Marko LELJAK                MCK KIA Božić
3. Hrvoje KARAS               AMK Karas Team
MX OPEN
1. Ivica ŠTEFANAC            MCK Jaska
2. Danijel BOŽIĆ               MCK KIA
3. Igor ERMAKORA            MCK Petrinja
MX B2
1. Mario BARIĆ                 MCK Petrinja
2. Branimir BRBOT            MCK Petrinja
3. Valentino KRČELIĆ        MCK Petrinja
MXB OPEN
1. Bogomir GAJSER           MCK KIA
2. Tomislav KOVACICEK    MCK Zabok
3. Miroslav PEŠTAJ            MK Bedekovčina
MXY1 + MXY2
1. Matija KELAVA               MCK 97
2. Max HERENDIĆ              MCK TRP Marović
3. Luka MILEC                   MCK KIA
MXY 3 + MXK1
1. Tim GAJSER                  MCK KIA
2. Filip LEŠČAN                  EK Rukokaža
3. Mihael KELNARIĆ           MCK Zabok

Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena