Loading...
Tražilica
POLICIJA U ZAJEDNICI

Poštovani,

 
Kao što se već zasigurno upoznati kroz medije, Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska Uprava Zagrebačka, Policijska Postaja Zaprešić započela je s provođenjem Strategije djelovanja Policije u zajednici, koja predstavlja nastavak reformi policije s ciljem transformacije policije u javni servis građana u poslovima sigurnosti i ujednačavanja standarda djelovanja hrvatske policije sa standardima policija zemalja Europske unije. Strategija ujedno predstavlja sveobuhvatan i složen proces promjena čijim provođenjem želimo približiti policiju građanima, poboljšati kvalitetu usluga i otkloniti negativno nasljeđe iz prošlosti.
 
Policija u zajednici, što je to ?
 
Policija u zajednici je nova filozofija policijskog djelovanja: policijski službenici, građani i ostale institucije zajednice uključeni su u rješavanje problema na razini lokalne zajednice.
 
Policija u zajednici nije samo promjena policijskog postupanja, odnosno ponašanja policijskih službenika, već promjena koja zahtijeva novu strategiju policijskog djelovanja. Ubuduće glavno mjerilo učinkovitosti policije neće biti statistički podaci o otkrivenim kažnjivim djelima i broj policijskih postupanja, nego povjerenje građana u policiju i njihov osjećaj sigurnosti. Tako će policija postati javni servis građana, a policijski službenik više neće biti profesionalac koji isključivo nadzire građane, već prijatelj i pomagač većini građana koji poštuju zakone. Policijski službenik ubuduće neće biti samo usmjeren na otkrivanje onih koji krše zakone, već će obavljati i druge aktivnosti usmjerene na rješavanje problema građana sa ciljem poboljšanja opće sigurnosti građana.
 
Novi način rada predviđa uvođenje novog radnog mjesta u policijskoj organizaciji pod nazivom kontakt-policajac koji će biti zadužen za sigurnost na određenom području, kontakt-rajonu, na način da će se dugotrajno ustaljivati na svojem rajonu, kako bi se što bolje upoznao sa sigurnosnom problematikom i građanima na tom području, te usmjerio na rješavanje problema koji narušavaju sigurnost ljudi i imovine u konkretnoj sredini.
 
Osnovna svrha novog modela policije je da kroz djelovanje policijskih službenika, neposrednom komunikacijom kontakt-policajaca s građanima, ispitivanjem javnog mijenja, pronađemo najbolje rješenje organizacije policijske službe usklađene s potrebama konkretne lokalne zajednice.
 
U skladu s navedenim obavještavamo Vas da je za područje kontakt-rajona na kojem se nalazi Vaša Općina Brdovec, zadužen je kontakt-policajac Tomislav Majcen, koji radnim danom ima ured u prostorijama Općine Brdovec.
 
Ujedno Vas molimo da kontakt-policajca upoznate s Vašim viđenjem sigurnosne problematike, te da konkretizirate buduću zajedničku komunikaciju i suradnju.
 
Uvjereni smo da će unapređenje suradnje građana i policije zasigurno dovesti do sigurnijeg i kvalitetnijeg života građana u lokalnoj zajednici što je osnovna pretpostavka za sveukupni razvoj društva. Poznato je da partnerstvo države, u ovom slučaju policije, i civilnog društva jača demokraciju, ali i kreativnu inicijativu građana u rješavanju problema.
 
Zbog toga Vas pozivamo na suradnju s našim kontakt-policajcem putem Vašeg dolaska u prostorije Općine Brdovec gdje se nalazi kancelarija kontakt-policajca, kao i putem telefonskog kontakta, e-mail kontakta, ili putem „Sandučića povjerenja“ koji se nalazi na zgradi Općine Brdovec, nadajući se da ćemo kroz zajedničku komunikaciju, suradnju i partnerstvo uspješno rješavati probleme u Vašoj sredini, pri čemu Vas podsjećamo na moto:
 
"POMAŽUĆI POLICIJI, POMAŽETE SEBI, ALI I DRUGIMA"
 
S poštovanjem,
 
Kontakt – policajac:
Tomislav Majcen
 
Kontakt: 
Općina Brdovec, tel: 01/3310-350, ured: 01/3315-889, fax: 01/3310-322,
gsm: 099/8053-811, e-mail:puz@brdovec.hr
 
PP Zaprešić, tel: 01/3310-550, ured: 01/4570-490

Obavijesti - Arhiva
arrowl Povratak

Rezultati 1 - 1 od 1
Stranica 1 od 1
Po stranici: 
Sortiraj po: Naslov    Autor    Datum ↓  
[^] Akcija „Zaštitimo djecu u prometu“ u – općini Brdovec!
Objavljeno 14.09.2009. u 08:40  (Urednik)
Uređeno: 14.09.2009. u 09:27  (Urednik)
Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena