Loading...
Tražilica
VATROGASNA ZAJEDNICA
Vatrogasna zajednica Općine Brdovec
 
Sjedište: Šenkovec, Zagrebačka ulica 46
 
Predsjednik: Roko Planinčić
 
Zapovjednik: Antonio Radanović
 
Tajnik: Dino Pleić
 
Vatrogasna zajednica Općine Brdovec osnovana je 1995. godine. U zajednicu je udruženo 9 dobrovoljnih vatrogasnih društva i Gospodarska vatrogasna postrojba Pliva.
 
DVD Šenkovec kao središnja vatrogasna postrojba ima područje djelovanja na području cijele Općine Brdovec te broji preko 20 operativnih vatrogasaca. Radnim danom dežurstvo odrađuju dva zaposlena vatrogasca-vozača u vremenskom periodu od 06:00 do 14:00 i 14:00 do 22:00, te dva dežurna vatrogasca od 07:00 do 19:00, a vikendom dežurstvo odrađuju trojica dežurnih vatrogasaca od 07:00 do 19:00.
 
Operativni dio svakog DVD-a čini deset ili više operativnih vatrogasaca, plus pomažući i pričuvni članovi, vatrogasna djeca i mladež te vatrogasni veterani.
 
U noći, te u slučaju veće intervencije u toku dana, svi vatrogasci se uzbunjuju preko mobilne aplikacije koju koriste preko programa za upravljanje i vođenje vatrogasnih intervencija, te se služe i svim ostalim alatima iz informatizacije Hrvatske vatrogasne zajednice kako bi lakše i učinkovitije obavljali svoj zadaće.
 
U prosjeku, godišnje sva društva zajedno na intervencije izađu oko 150 puta. Svatko tko želi biti dio vatrogasnog sustava, može se javiti u svoj matični DVD na jedan od navedenih brojeva telefona ili na mail adresu, jer svi trebaju vatrogasce i vatrogasci trebaju Vas!

Ukoliko mještani zatrebaju vatrogasce, uslijed nezgode u kojoj su ugroženi ljudski životi ili imovina, poziv moraju uputiti na broj 112!
 
 

 


Općina Brdovec (C) 2007/2008 Sva prava zaštićena